VIDEO: Nelze popsat, nutno vidět. Pat a Mat zločinu baví internet

  • 80
Dva zloději z Číny se nechtěně stali hvězdami internetu. Pouliční kamera je zachytila při nepovedeném vloupání do jedné z budov v Šanghaji. K lupu se chtěli dostat za pomoci cihel, jeden z nich však nedopatřením zasáhl svého kamaráda do hlavy. Muž se v bezvědomí skácel k zemi.

Loupeže mohou mít mnoho podob. Od malých kapesních krádeží až po propracované akce ve stylu filmových Dannyho parťáků. Lapkové z Číny si však za vzor vzali spíše hrdiny animovaného seriálu Pat a Mat.

Na záběrech z pouliční kamery je vidět, jak se dva výtržníci opatrně přibližují k místu loupeže. Každý má v ruce jednu cihlu. Prvnímu se hod povede, druhý se nechce nechat zahanbit a s velkým nápřahem vrhne svou „zbraň“ na cíl.

Do dráhy cihly však vběhne jeho kamarád a schytá zásah přesně do hlavy. Bezvládně se sesune k zemi. Zdatný vrhač ve zlomku sekundy pozná, že z lupu nic nebude a snaží se „uspanému“ kamarádovi pomoct. Místo kontroly životních funkcí ho však pouze táhne pryč.

Video nasbíralo jen na čínských sociálních sítích přes milion zhlédnutí. Policie ani jednoho z lupičů-amatérů nedopadla. „Pokud by byli všichni zloději takoví, nemuseli bychom pracovat přesčas,“ uvedla policie v tiskovém prohlášení.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Čína, Šanghaj

Video