ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Mičánekpro iDNES.cz

Vězeň se chtěl včas vrátit z vycházky do káznice, proto ukradl auto

  • 12
Trestanec, který měl vycházku z věznice ve Versailles nedaleko Paříže, ukradl auto doručovací služby. Chtěl se tak údajně dostat z vycházky včas do vězení. Cizí auto navíc řídil opilý a bez řidičského průkazu.

Devětadvacetiletý vězeň, který si odpykává trest za drogový delikt, ukradl v úterý vůz doručovací firmy v obci Viroflay, která s Versailles přímo sousedí. 

Trestanci okradli spoluvězně a vychovatel jim pomáhal, říká žalobce

Řidič nechal klíčky v zapalování a ve voze měl i peněženku. Informovala agentura AFP. 

Podnapilého vězně policisté zadrželi při příjezdu do versailleské věznice. Našel se u něj také „joint a dva telefony, jejichž původ nedokázal objasnit“, řekl agentuře AFP policejní zdroj. 

Automobil, který ukradl, navíc trestanec poničil. „Rozbil zpětné zrcátko, protože byl opilý a nevlastnil řidičák,“ řekl agentuře zdroj.

Ve vazební cele, kde po zadržení 29letý muž skončil, nakonec přiznal, že auto ukradl, protože se zdržel a nestíhal se vrátit včas zpět do vězení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video