Venezuelská pátrací helikoptéra našla vrak letadla.

Venezuelská pátrací helikoptéra našla vrak letadla. | foto: Reuters

Ve Venezuele se zřítilo letadlo se 46 lidmi. Nikdo nepřežil

  • 2
Venezuelské letadlo mířící z andského letiště v Méridě do hlavního města Caracas se zřejmě kvůli nepřízni počasí ve čtvrtek večer krátce po vzletu zřítilo. Ze 46 cestujících na palubě nepřežil ani jediný.

Letadlo společnosti Santa Barbara Airlines vzlétlo ve čtvrtek v 17:45 hodin místního času (23:45 SEČ) z města Mérida v Andách. Letoun mířící na jihozápad do přibližně 500 kilometrů vzdáleného Caracasu měl v metropoli přistát zhruba po hodině a 20 minutách letu.

Stroj se však kvůli špatnému počasí musel odchýlit z plánované trasy letu. Podle vyšetřovatelů však havaroval již několik minut po startu. Podle záznamů neexistuje zmínka, že by piloti volali o pomoc.

Méridské letiště se nachází velmi blízko vysokých hor, piloti proto musí projít speciálním školením, protože vzlet vyžaduje strmé stoupání.

Letadlo se ještě v noci vydalo hledat několik týmů záchranářů. Prohledávání hornatého terénu And pokračovalo i dnes. Jedna z helikoptér objevila vrak letadla a informovala, že nehodu nikdo z cestujících nepřežil. Trup letadla byl úplně zničený.

Obyvatelé andských vesnic poblíž Méridy uvedli, že slyšeli obrovský hluk, který identifikovali jako možnou havárii letadla, o které se dozvěděli z médií.

Na seznamu cestujících byl i velmi známý venezuelský politolog, uvedly úřady.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video