K nehodě českého autobusu cestovní kanceláře Firo Tour došlo 1. září při

K nehodě českého autobusu cestovní kanceláře Firo Tour došlo 1. září při návratu z výletu v horách nedaleko tureckého města Antálie. Všech 43 cestujících bylo po nehodě hospitalizováno. | foto: ČTK

V Turecku havaroval autobus s českými turisty, šestnáct se jich zranilo

  • 18
V Turecku havaroval autobus české cestovní kanceláře Firo Tour. Dostal smyk a převrátil se. Třináct cestujících se zranilo lehce, tři těžce. K nehodě došlo při sjíždění z hor, kam klienti cestovní kanceláře jeli na výlet.

"Autobus se vracel z výletu do Pamukkale a v horách asi 70 kilometrů od Antálie na kluzké a opravované vozovce dostal smyk, přestože jel velmi pomalu. Dvacet sedm klientů je v pořádku, třináct bylo zraněno lehce a tři vážněji. Rozhodně ale nejsou v bezprostředním ohrožení života," řekl iDNES.cz majitel Firo tour Roman Fisek.

Podle jeho informací je o klienty postaráno, ti nezranění jsou už na hotelu a třináct lehce zraněných tam po ošetření v soukromé nemocnici míří.

Zdravotníci odvážejí jednu ze zraněných při nehodě českého autobusu cestovní kanceláře Firo Tour, ke které došlo 1. září při návratu z výletu v horách nedaleko tureckého města Antálie.

"S příbuznými jsme v kontaktu, veřejně jsme o nehodě neinformovali s ohledem právě na přání nekterých z nich. Jsem pojištění a vše je zajištěno," dodal Fisek. Autobus byl podle něj nový a dvojice řidičů byla zkušená.

O nehodě bylo informováno i ministerstvo zahraničních věcí. "Cestovní kancelář ale vše řeší sama, na velvyslanectví se o pomoc zatím nepřihlásila," řekl mluvčí ministerstva Milan Řepka.

mapa - nehoda autobusu Firo Tour v Turecku

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © Google


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video