Turecké letovisko Cesme - Turecké letovisko Cesme na břehu Egejského moře. | foto: Profimedia.cz

V tureckém letovisku explodovala bomba

  • 4
Výbuch v tureckém Cesme zranil na dvě desítky lidí. Nálož byla ukrytá v koši před bankou. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. "Zraněné ošetřili v nemocnici, poranění ale nejsou vážná," sdělil policejní důstojník. Do letoviska u Egejského moře jezdí i české cestovní kanceláře.

Okolí místa výbuchu okamžitě uzavřela policie a na místo dorazili experti na výbušniny a policejní šéf z nedalekého Izmiru.

Mezi zraněnými jsou podle agentury AFP i dva zahraniční turisté - Brit a Rus. Jeden člověk utrpěl podle ČTK vážná zranění.

Letos v dubnu exploze otřásla i jiným tureckým letoviskem Kusadasi. K atentátu, při němž zahynul jeden policista a čtyři lidé byli zraněni, se přihlásila kurdská skupina napojená na separatistickou Stranu kurdských pracujících.

Konflikt mezi Kurdy a vládou si za dvacet let vyžádal přes 37 tisíc životů, připomíná AP. Kromě kurdských separatistů stáli za dřívějšími bombovými útoky v Turecku také islámští radikálové či ultralevicové síly.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video