Diskuze

V Sýrii zabíjel sarin, prohlásil Kerry po analýze krve a vlasů

Americký ministr zahraničí John Kerry v neděli prohlásil, že Spojené státy získaly a vyhodnotily vzorky, které potvrdily použití sarinu při nasazení chemických zbraní v Sýrii 21. srpna. Washington z tohoto útoku obviňuje režim syrského prezidenta Bašára Asada a zvažuje trestný úder.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

To mi připomíná Farmu zvířat od George Orwella. Napoleon očichal místo činu a prohlásil "Byl to Snížek."

1 0
možnosti
Foto

A co se vlastně má bombardovat? Během rozhodování dochází k přesunům, nakonec budou cílem útoku civilisté a političtí vězňové.

1 0
možnosti
MB

Máte morbidní přání.

0 0
možnosti
MM

Jenže Obama si neuvědomuje, že jeho role není odsuzovat jiné země. Celý svět čeká na vzorky a výsledky vyšetřování inspektorů OSN, na výsledky USA nikdo není zvědavej, USA spáchají jen další z mnoha válečných zločinů pokud zaútočí. Směrodatné pro mezinárodní právo a svět musí být výsledek, který předloží inspektoři OSN. To je jejich úkol a role. Toto není role USA.

4 0
možnosti
IN

No vzorky majú...8-o Samozrejme, veď sarin teroristom v Sýrii sami dodali, takže omyl je vylúčený.

Pred niekoľkými rokmi (1980)bol použitý nervový plyn sarin v Tokijskom metre a zahynulo pri ňom tuším do 10 ľudí. Použila ho nejaká sekta "O šimrikjó" (či tak nejak). Prečo USA nezaútočili na Japonsko, veď vzorky použitie chemických zbraní tiež potvrdili....

3 0
možnosti
IF

I45g93o95r 46F45o97s

2. 9. 2013 8:05

Výborně ... vzorky mají, teď stačí vzorky porovnat s chemickými zbraněmi sýrie co mají e skladech a tím vyloučit syrskou armádu z chemického útoku a pak hledat zdroj jak se to do sýrie dostalo a kdo toho zneužil aby USA mělo důvod tam vojensky podporovat teroristy proti režimu.

6 0
možnosti
PS

Zajimalo by mne koho zajima nazor Karla Schwarzenberga ?

1 2
možnosti

Těžko hledat arabskou zemi, která není více či méně diktatura. Pro USA a jejich příznivce je však zřejmě rozdíl, jestli se jedná o "našeho" diktátora (Saúdská Arábie, Bahrajn likvidující demonstranty pomocí saúdských tanků...), u kterého je celkem jedno, že skrytě, či otevřeně podporuje ty, proti kterým se bojuje ve "válce s terorismem". Důležité je, že takový stát nechá na svém území US základny a v OSN podporuje americkou politiku.

Pokud se ovšem nejedná o "našeho" diktátora, není vůbec podstatné to, že onen diktátor (Asad) ve své zemi vládne na arabské poměry režimu tolerantnímu k různým náboženstvím a národnostem a tvrdě se brání pouze proti těm, kteří se snaží podkopat základy jeho státu. To, že navíc takový diktátor vystupuje právě proti těm, s nimiž se ve zmiňované válce s terorismem bojuje, je už zcela nepodstatné.

A v této souvislosti člověka maně napadá jedna zdánlivě nesouvisející historická vzpomínka - už když v Evropě začala 2. sv. válka, US firmy vesele obchodovaly s Hitlerem. Vše skončilo teprve tehdy, když Japonci napadli Pearl Harbor. Nemělo tohle jednání USA něco společného s tím dnešním?

4 1
možnosti
VM

No tak že to byl asi sarin se vědělo hned, teť je to teda potvrzeno. Ale kdo ho použil? komu to prospělo? Kdo neměl potřebu ho použít? Atd atd.

4 1
možnosti
SF

To existuje nějaká tabulka, kde si najdu látku, bakterii nebo virus a hned vím na koho zaútočit ? Co by způsobilo útok na ČR ? Blbost ?

1 0
možnosti
IN

Teroristický útok na maratón v USA by mal stačiť....;-D

0 0
možnosti