Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: ČTK

V Surinamu se zřítilo letadlo, zemřelo nejméně 19 lidí

Nejméně 19 lidí přišlo o život při havárii letadla v odlehlé oblasti jihoamerického Surinamu. Podle agentury AFP bylo na palubě 18 cestujících a dva piloti. Letecký úřad zatím přesný počet lidí na palubě zjišťuje.

Dvoumotorový letoun Antonov místní společnosti Blue Wing Airlines havaroval ve zlatokopecké oblasti Benzdorp na jihu země. Na místo neštěstí se jako první dostali místní obyvatelé, ale úřady již vyslaly vojenské jednotky a týmy vyšetřovatelů.

Příčina tragédie zatím známa není. Podle agentury AP zahynuli všichni lidé na palubě.

Stroj startoval v surinamské metropoli Paramaribu a směřoval do oblasti, kde většinu horníků tvoří cizinci, nejvíce Brazilci.

Bývalá nizozemská kolonie, vklíněná na severním pobřeží Jižní Ameriky mezi britskou a francouzskou Guyanu, má rozlohu zhruba dvojnásobku České republiky, ale pouze asi půl milionu obyvatel. Její ekonomika se opírá především o hornický průmysl. Jižní oblasti jsou řídce obydlené, převažují v nich deštné pralesy a savany.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video

Termíny

Finance

Vláda

Témata

Válka na Ukrajině

Olympijské hry

Nepřehlédněte