Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V Moskvě unesli čtyři policisté podnikatele, dopadli je kolegové

  • 14
Čtyři muži v maskáčích unesli ráno v Moskvě podnikatele z chodby domu, kde bydlel. Manželka přepadeného zburcovala policii, která podezřelé během pár hodin dopadla. V kufru jejich auta s falešnou registrací našla i uneseného. Únosci byli identifikováni jako policisté ze severního předměstí Moskvy.

Motiv únosu zatím není jasný. Podle médií byli zadržení tři seržanti a jeden poručík, všichni ve věku 24 až 25 let. "Zadržení pachatelé byli obviněni z únosu," řekl rádiu Echo Moskvy představitel vyšetřovací komise Sergej Marčenko.

Kvůli činu svých podřízených byl z funkce odvolán velitel severního obvodu moskevské policie Chamid Abdriachimov. "Vrchní velitel moskevské policie Vladimir Kolokolcev se rozhodl odvolat Abdriachimova z funkce po zadržení jeho podřízených," řekla policejní mluvčí médiím.

Již několik měsíců se v Rusku objevují skandály, do nichž jsou zapojeny pořádkové síly. Často jde o únosy, vraždy, korupci, vydírání nebo falšování důkazů. Prezident Dmitrij Medveděv v této souvislosti nařídil rozsáhlou reorganizaci policie, jejíž součástí má být zpřísnění trestů pro policisty odsouzené za trestné činy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video