Helikoptéry se srazily ve vzduchu nad přistávací plochou. Ilustrační foto

Helikoptéry se srazily ve vzduchu nad přistávací plochou. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V Anglii se při srážce vrtulníků zabil voják

  • 3
Nad Anglií se srazily dva vrtulníky Královského letectva. Jeden voják zemřel, další je těžce zraněný. Dva lidé vyvázli s lehkými poraněními. Stroje patřily armádní letecké škole pro helikoptéry.

Vrtulníky se srazily ve vzduchu u základny Ternhill v hrabství Shropshire ve střední Anglii. Stroje patřily k letecké škole pro vrtulníky Královského letectva v Shawbury.

Nehoda se stala kolem třetí hodiny odpoledne. Helikoptéry se srazily u náhradní přistávací plochy, kterou škola používá, uvedla BBC.

Ministerstvo obrany potvrdilo, že jeden člověk havárii nepřežil. Dalšího vojáka záchranáři převezli s těžkým zraněním do nemocnice. Zbylí dva muži vyvázli s lehkým zraněním.

V obou jednomotorových vrtulnících pro čtyři pasažéry byli dva piloti, uvedla agentura Reuters. Stroje jsou určené k výuce pilotů Královského letectva, armády i námořnictva.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video