V Afghánistánu údajně zabiti tři němečtí vojáci

Sebevražední atentátníci na severu Afghánistánu zaútočili na německou hlídku mezinárodní mise ISAF. Při minimálně dvou explozích údajně zemřeli nejméně tři němečtí vojáci a dalších šest civilistů, asi 17 lidí bylo zraněno.

S odvoláním na guvernéra provincie Kunduz, v jehož stejnojmenném středisku k útoku došlo, to uvedla agentura AFP.

Při pátečních večerních bojích afghánských a mezinárodních bezpečnostních sil s bojovníky bývalého afghánského vládního hnutí Talibanu přišlo na východě Afghánistánu o život přinejmenším 67 radikálů.

Mluvčí jednotek ISAF major John Thomas smrt německých vojáků potvrdit nemohl. "Víme, že došlo k útoku v Kunduzu a víme o několika obětech z řad ISAF, což znamená, že jsou buď mrtví, nebo zranění," řekl podle agentury AP mluvčí jednotek, které v Afghánistánu působí pod velením NATO.

Agentura DPA s odvoláním na zdroj z německé armády uvedla, že tři němečtí vojáci jsou i mezi zraněnými. Ostatní oběti jsou údajně civilisté.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video