ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Při útoku nožem v Amsterdamu zemřel jeden člověk, útočníka zadržela policie

  • 47
Při pátečním útoku nožem, který se odehrál pozdě večer v Amsterodamu, zemřel jeden člověk a další čtyři lidé byli zraněni. Policie muže zadržela krátce po útoku. Podle výsledků prvních vyšetřování nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o teroristický čin, napsala agentura DPA.

Muž, kterému je 29 let, zaútočil nožem v pátek kolem jedenácté hodiny večerní a pobodal nejméně pět lidí. Jedna z obětí tento atak nepřežila, ostatní čtyři lidé byli převezeni do nemocnice, napsal server Mirror.

„Zatkli jsme útočníka a vyšetřujeme, co se vlastně stalo, a proč,“ uvedla mluvčí policie Marijike Storová. Stav zraněných nebyl známý.

Podle agentury AP se útok odehrál ve čtvrti De Pijp, kde je mnoho barů a restaurací. V době útoku ale byly podniky kvůli protiepidemickým opatřením již zavřené.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Amsterdam

Video