Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Útok na Irák bude, shodli se experti

USA udeří do tří měsíců na Irák, shodla se většina vojenských expertů v průzkumu agentury Reuters. Invazi nezabrání ani zpráva o zbraních, kterou Bagdád předložil OSN. Vedle zjevné odhodlanosti USA skoncovat s iráckým prezidentem Saddámem Husajnem argumentují odborníci také vhodným počasím pro útok. Ideální je právě začátek roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jurasek

13. 12. 2002 17:50
pro davida
S tou inteligenci to ovsem je stejne nastiru s tebou. Nejen ze neumis drzet tema hovoru a argumentovat k veci (coz si myslim ze inteligent by mel, doufam ze s moci jses na tom podstatne lip), ale jeste fabrikujes veci, ktere sis vymyslel a o originalite ani nemluvim. Porad ty tvoje kola loky a nejaky dravci a fabory... di se proste bodnout and get life pise david
well david, piss off, you are just slightly more literate than a crusty whore- carcass!!!!!
 
0 0
možnosti

David

13. 12. 2002 20:15
Re: pro davida
 And you forgot to add that with people like me you have wiped your ass many times… That would give us again fuller picture of your enormous intelligence and wonderful human behavior. Quite frankly you are a freak that happens in human creation from time to time. God loves you anyway but I don't have to…
0 0
možnosti

Jarda

12. 12. 2002 15:38
Ve vcerejsich USA Today
 vysel clanek, ze Pentagon planuje pouziti naslapnych min pri valce v Iraku. Dale je dodana statistika OSN ze celosvetove 80% obeti min jsou civiliste, jedna tretina deti. 146 zemi sveta tyto miny prestalo pouzivat. USA jsou vyjimkou.  Pripada me, ze George Blbecek Bush chce kvuli vlastnimu znovuzvoleni vyvrazdit pulku planety.
0 0
možnosti

Luke

12. 12. 2002 8:28
Kdo všechno má atomové zbraně?
Zbraně hromadného ničení má teď každý ňouma. O to až tak nejde. Jde o to, že je tu řada nebezpečných lumpů, kteří je mají a jsou schopní je bez výčitek použít pro první úder.
Následující informace pocházejí z
 
Oficiálně vlastní jaderné zbraně USA, Rusko, Čína, Británie, Francie, Pákistán a Indie. Neoficiálně, ale jistě, je má Izrael. To je všechno v pohodě. Tyto státy by jaderné zbraně použily pouze v odvetě na útok ZHN nebo (v případě Izraele) v případě, že by jim akutně hrozilo kompletní zničení (což už se snad nestane, ale v roce 1973 to bylo zatraceně aktuální téma).
Pak jsou tu ovšem ti, kdo jsou podezřelí z vlastnictví jaderných zbraní. A to už je výrazně méně v pohodě. Jsou to Irák, Írán, Severní Korea a Libye, to jest tři státy osy Zla plus jeden, který tam nebyl zařazen zřejmě jen omylem. Ti všichni by byli klidně schopni použít atomovku k něčemu velice ošklivému. A to je důvod, proč se bát. A nesmíme zapomenout na to, že Severní Korea má atomové hlavice prakticky jistě, alespoň já osobně bych na to vsadil třeba vlastní vnitřní orgány.
Ještě že Prezident dal včera jasně najevo, že kdyby někdo použil ZHN proti jednotkám USA nebo jejich spojencům, Amerika ten úder okamžitě vrátí. Jak víme, špičkové atomové zbraně západní provenience nyní neprodukují prakticky žádný spad, takže je lze proti nepřátelským silám na bojišti použít vcelku bezpečně. Zato o kvalitách (zejména čistotě) dejme tomu irácké atomové pumy si nemá smysl dělat nějaké iluze - ta by zřejmě zasvinila všechno, a to důkladně.
Taková malá vsuvka: Podle mezinárodních konvencí je zřejmě zcela přijatelné, když vojáka roztrhá běžná výbušnina na kusy, případně když jej spálí třeba napalm nebo fosfor, ale je zcela nepřijatelné, když totéž učiní atomovka. Proč???
Miniaturizace atomových zbraní je nyní velice blízko úrovni, kterou jsme mohli vidět v Hvězdné pěchotě. Americká armáda totiž pravděpodobně vlastní nejmenší atomovou zbraň na světě: Bottle Rocket. Jedná se o termonukleární granát s ekvivalentem asi 300 tun TNT, který se odpaluje z kanónu tanku Abrams. To znamená, že má ráži pouhých 120 milimetrů!!! Myslím, že do deseti let se dočkáme zbraně, která už bude kompletně odpovídat Hvězdné pěchotě - mám na mysli jaderný náboj pro ruční pěchotní raketomet. Ale to už jsem asi trochu odbočil od tématu...
0 0
možnosti

Luke

12. 12. 2002 8:37
Re: Kdo všechno má atomové zbraně?
Ach ano, ještě moment. Zapomněl jsem na Jihoafrickou republiku. To je jediný stát, který samostatně vyvinul atomovou zbraň, oficiálně to oznámil, ale zároveň k tomu dodal, že veškerý svůj arzenál zničil. Já osobně tomu moc nevěřím, ale budiž. Přímo od JAR nám snad nějaké nebezpečí taky nehrozí, na druhou stranu by se tam mohli nějaké atomové zbraně zmocnit extrémisté (ať už bílí nebo černí) a pak ji použít k teroristickému útoku nebo k vydírání.
Na CNN se k tomu píše:
South Africa is the only nation to have successfully developed nuclear weapons, and then voluntarily relinquished that capability. Former President F.W. de Klerk announced that South Africa had not only produced nuclear weapons, but that it had also destroyed its arsenal before July 10, 1991, when South Africa accepted the NPT (Nuclear Non-Proliferation Treaty, to je Smlouva o nešíření jaderných zbraní).
A aby byl výčet kompletní, přidám ještě seznam států, které měly vlastní jaderný program, ale zastavily jej: Brazílie, Argentina a  Alžírsko. A pak jsou tu tři země bývalého SSSR (Ukrajina, Bělorusko a Kazachstán), které nějakou dobu vlastnily ex-sovětské zbraně, ale zbavily se jich. Ačkoli asi nejsem sám, kdo si myslí, že Lukašenko lže, jako když tiskne...
0 0
možnosti

Franta

11. 12. 2002 18:43
Takove nazory jak ma Lendl...
tak to se nedivim ze jste si zvolili socanu do vlady a komunisti dotali 20% hlasu. Dobre vam tak , skuhrejte jak chcete nic vam nepomuze, jse magori( ne vsichni urcite je tam mensina s oteveremyma ocima a logickymi nazory ).
0 0
možnosti

Keruak

12. 12. 2002 0:58
Re: Takove nazory jak ma Lendl...
Nemej obavy. Sam pises, ze jen 20%. Zbytek uspesne podporuje current rezim (nekdo tomu dokonce rika demokrace) a ve sporech pouziva vrazdici argumenty, jako "soudruh", "komous", "bolsan", "socan" apod. Takze neboj - lide s tvym IQ jsou tu v obrovske prevaze.
0 0
možnosti

Lendl

11. 12. 2002 17:31
Kam dojdeme s praporem USA v cele?
Lidi nevim co si mam o cele veci myslet ale pripada mi to ze pokud Bush oznaci za nepritele a sidlo terorismu Gronsko tak bude utok taky. Nechci se zastavat Iraku, na druhou stranu o nem mluvi jenom USA jako o moznem nebezpeci, nebo znate nejakeho irackeho teroristu ktery v posledni dobe nekde utocil, odpaloval raketu proti letadlu nebo se na verejnych zachodcich sam vyhodil do vzduchu? Ja tedy ne. Takze si myslim ze ono sidlo zla bude tak trosku nekde jinde, Bush pujde po volbach do haje to uz ted vi a proto chce svym kamaradickum z petrolejarstvi splatit dluhy za predvolebni kampan. Valka bude a tim si USA definitivne podepisou ortel svate valky, je mi lito prostych lidi kteri nemaji s timto nic spolecneho a budou dal umirat v Americe na nasledky pomsty muslimskeho sveta. Proc kdyz USA maji patent na rozum neexistuje take kontrola USA ze strany dalsiho sveta, vzdyt Irak zase na mape neni tak daleko aby se neprihodilo neco i nam. 
0 0
možnosti

Franta

11. 12. 2002 18:40
Re: Kam dojdeme s praporem USA v cele?
Ty jses peknej hloupak. Urcite zijes v Cesku ???
0 0
možnosti

Júlinek šíšal

12. 12. 2002 14:10
Re: ...kukám,
tó otňjé-káť snáťti ? ...no, sřejmjě píti furt tén třeti je uš o-sut - tíky fám sáňjěj
0 0
možnosti

Dony

11. 12. 2002 16:57
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

tuccy

12. 12. 2002 9:37
Re: Bez dukazu
Ad. CIA: Jsou proste veci, ktere se z druzicovych snimku nevyctou, jen to CIA furt nedochazi - uz davno poslala k vode vetsinu svych zdroju HUMINT (rozumej normalni spioni) Ad. MOSSAD - Ten ma sice skvely HUMINT (na pronikani do cizich organizaci je 2. za byvalou KGB, nyni SVR), ale VELICE nerad se deli o informace a to i s Amiky. To radsi ten cil rozbombarduji sami (viz. 1. Iracky jaderny reaktor Ossirak 1)...
0 0
možnosti

Jimmi

11. 12. 2002 13:25
Jakýsi Jurasek se tady ptal...
... který že stát vděčí za vznik svého demokratického režimu Spojeným státům... otázka trochu od tématu, ale zodpovědět ji nebude problém.
V první řadě jsou to samy USA, pravda, trvalo jim to trochu dlouho, ale ve druhé polovině dvacátého století se to jistě po mnoha těžkostech zadařilo
Takže jsou to nejméně:
Československo po první válce (nebylo to bohužel Německo po té samé válce, i když USA pomohly tuto válku ukončit na té "správné" straně).
Západní Německo po druhé válce (nadávno nám jeden známý z Bavorska říkal, že východní Němci jsou na tom ještě hůř než my, u nás že přece jen zaznamenal jistý pokrok)
Určitě Itálie a Japonsko, po té samé válce.
Jižní Korea.
Nepřímo Československo, Rusko, pobaltské republiky, Polsko, Maďarsko atd. po pádu tzv. železné opony.
Chorvatsko, Bosna a Hercegovina po ukončení bojů v bývalé Jugoslávii. Snad to tam vydrží, nechalo se to zajít moc daleko.
Nevím jak to dneska vypadá třeba v takové Panamě, ale co byl zač Norjega je snad jasné... nic horšího je potkat nemohlo.
  Doplní mě někdo...?
0 0
možnosti

Pavel,KS...Pobledla tvar

11. 12. 2002 13:34
Re: Jakýsi Jurasek se tady ptal...
Vychodni Timor, a bohuzel nepovedena anabaze ve stredni Evrope po prvni valce- jak uz naznacil`s.. mysleno treba Italie ;-) (Sud Tirol)... a pak krom povedenych akci, taky nepovedene - Sverni Korea, Sjednoceny bolsevicky Vietnam, pruser v Kambodzi... ale bral bych vic tech plusovych bodu.. vsechno se holt nepodari. A komu se vse dari, tak at si sedne nahoru na mraky a kociruje to tady misto toho "Nejvyssiho"... preju mu pevnou ruku.
0 0
možnosti

vox populi

11. 12. 2002 13:03
skoro se mi chce věřit, ti "naivní hlupáci" do irácko-iránské války Sadáma podporovali jenom z altruismu
0 0
možnosti

Pavel,KS...Pobleda tvar

11. 12. 2002 13:02
Kolik lidi nase...
.. tolikrat jsi clovekem. Nazdar politicti mudrlanti. To se mi vcera podarilo par lidi vytocit ;-))) Je videt, ze mame v Cesku jeste hordu narodovcu a vlastencu ;-))) .. a budte vklidu. American uderi na Sadama, dosadi prozatimniho papalase a ropa bude stat zas jak stavala ;-))).. a za pet let si pri dalsim konfliktu, treba v Severni Korei (ktera verim, ze prijde na radu hned po Sadamovi, taky uz o tom byla rec) zavzpominame, jak jsme tenkrat v prosinci, bojovali na iDNES s "vnitrnim nepritelem"... nekteri uz s nim skoro mesic uspesne (?) bohuji tady ve Statech. Special to CUMI: Dojed nakouknout, zacina to tady byt jak v pravym komunistickym skanzenu ;-))). Zlatej zlatokopeckej kapitalismus stredni Evropy ;-) Pekny den  vsem nejchytrejsim politologum teto planety. 
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

PŘEHLEDNĚ: Podívejte se, jaké změny v důchodech české občany čekají

30. dubna 2024

Exkluzivně Zvyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, snižování výpočtu nových důchodů,...

„Pučista si ji nezaslouží.“ Bidenův tým vymýšlí, jak zrušit debatu s Trumpem

30. dubna 2024

Premium Koho by před časem napadlo, že když prezident USA připustí, že se snad i zúčastní debaty se...

Bude mít kdo jezdit pro pacienty? Chybí stovky záchranářů, mladé práce neláká

30. dubna 2024

Premium Posádky sanitek stárnou, průměrný věk zdravotnických záchranářů se pohybuje nad 50 lety....

Královská rodina vyslala na Ukrajinu vévodkyni, mluvila o sexuálním násilí

29. dubna 2024  23:19

První člen britské královské rodiny přijel na Ukrajinu od začátku konfliktu s Ruskem. Vévodkyně z...