Co to sakra je? V Utahu objevili záhadný kovový monolit

  • 287
Amerika řeší záhadu, kde se uprostřed pouštní krajiny ve státě Utah vzal podivuhodný kovový monolit. Objekt vysoký 3,6 metru objevila minulý týden mezi skalami posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých.

„Je to asi nejpodivnější věc, kterou jsem za ty roky, co létám, viděl,“ řekl televizní stanicí KSLTV Bret Hutchings, pilot helikoptéry, jejíž posádka podivuhodný objekt objevila.

Spekuluje, že desku v poušti umístil „umělec nějaké nové vlny“ nebo fanoušek filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka. V tomto sci-fi snímku z roku 1968 se objevují podobné černé předměty vytvořené neznámou civilizací.

Ministerstvo pro veřejnou bezpečnost státu Utah ale podle internetových stránek televize CNN upozornilo, že „bez ohledu na to, z jaké jste planety, je zakázáno umisťovat umělecká díla na veřejných místech bez povolení“. 

Přesnou lokalitu, kde se záhadný objekt objevil, úřad kvůli bezpečí případných zvědavců nezveřejnil. Je to podle něj „na odlehlém místě“ na jihovýchodě státu.

Britská BBC uvádí, že k záhadné desce se zatím nikdo nepřihlásil. „Zvídavé hlavičky chtějí vědět, co to sakra je. Nějaký tip?“ obrátila se na instagramu na veřejnost utažská dálniční policie. Podle některých předmět připomíná díla již nežijícího minimalistického umělce Johna McCrackena.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video