Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Letecké záběry ukazují zkázu ve Wisconsinu. Nepokoje mají první oběti

Při úterní přestřelce ve městě Kenosha ve Wisconsinu na severovýchodě USA zemřeli dva lidé, další člověk utrpěl zranění. Podle záběrů z místa, které se objevily na sociálních sítích, po sobě stříleli civilisté. Ve městě se už třetí noc protestovalo kvůli zranění černocha Jacoba Blakea, kterého o víkendu postřelila policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jetšě aktuální zpráva o oběti policejního násilí Floydovi.

Podle toxikologické zprávy prokázalo postmortální testování (Floydovy) krve přítomnost mimo jiné drog „Fentanylu 11 ng / ml“ (nanogramů na mililitr). V tomto ohledu je v „referenčních komentářích“ ve zprávě uvedeno toto: „Mezi příznaky spojené s toxicitou fentanylu patří těžká dechová deprese, záchvaty, hypotenze, kóma a smrt. U úmrtí způsobených fentanylem jsou koncentrace v krvi proměnlivé a byly hlášeny až 3 ng / ml. “

FLOYD MĚL VE SVÉM KREVNÍM OBĚHU VÍCE NEŽ TROJNÁSOBEK POTENCIÁLNĚ SMRTELNÉ DÁVKY FENTANYLU 3 NG / ML, když dorazil do nemocnice.

Podobně toxikologická zpráva také odhalila přítomnost metamfetaminu, který uvádí, že „je schopen vyvolat halucinace, agresivní chování a iracionální reakce“, jakož i „neklid, zmatek, halucinace, cirkulační kolaps a křeče“.

0 0
možnosti

Zajímavá zpráva. Můžete mi prosím poslat zdroj této zprávy. Hledal jsem ale nenašel jsem. Děkuji

1 0
možnosti

hm, na břehu michiganského jezera, tam by mohlo být krásně

0 0
možnosti

Snad jsou basketbalisté spokojeni...

0 0
možnosti

13%... Pouze 13% menšina stačí k rozdmýchávání nepokojů a rozvracování celkové společnosti. Toto je dobré si uvědomit nejen v souvislostech co se děje v USA, ale také v otázkách nežádoucí migrace v Evropě...

6 0
možnosti

na rozdmychani nepokoju staci 1. Ale 10% minorita uz znamena, ze nepokojum nelze ani usilim predejit.

1 0
možnosti

Nesouhlasím s tím aby policajt střílel někoho do zad, nicméně by mě zajímalo pod jakou pohnutkou ho střelil . Jsem totiž zvědavý jestli v USA jsou u policie fakt takto vyšinutí lidé nebo to byl nějaký blikanec zapříčiněný předchozím jednáním postiženého. Každopádně měl být tento případ vyšetřen a viník nebo viníci po zásluze "odměněni". V žádném případě to není důvod k ukládání/přijímání kolektivní viny. Všechny ty protesty mi připomínají Německo 30. let minulého století.

2 0
možnosti

Po výzvě policie, aby se nechal zatknout, začal nastupovat do auta. Byl na něj zatykač.

1 0
možnosti

citace...

V americkém městě Kenosha ve státě Wisconsin pokračují protesty, jež zažehla policejní střelba na neozbrojeného Afroameričana Jacoba Blakea, který zůstal ochrnutý od pasu dolů. Situace eskalovala v úterý, kdy bělošský střelec zahájil palbu do davu stoupenců hnutí Black Lives Matter. Dva lidé byli střelbou usmrceni a třetí osoba utrpěla vážná zranění. Mezitím se po zuby ozbrojení policisté snaží pacifikovat dav demonstrantů slzným plynem a gumovými projektily.

Americký prezident Donald Trump ve středu na Twitteru uvedl, že do Kenoshi pošle národní gardu, aby „nastolil právo a pořádek“.

„Není možné, aby existoval policista, který by po zhlédnutí videonahrávky zobrazující policejní střelbu na Jacoba Blakea, uvedl, že takto mají muži zákona postupovat,“ uvedla v pořadu Democracy Now! viceguvernérka státu Wisconsin Mandela Barnes.

Barnes poznamenává, že se bělošské milice, které jsou povzbuzovány prezidentem Trumpem, rozhodly vzít věci do svých rukou. Přitom lidé protestující v Kenoshe upozorňují na rasistické bezpráví ve Spojených státech a usilují o to, aby byla země sjednocena – a aby byla dodržována lidská práva nehledě na barvu pleti. A je srdceryvné sledovat, jak jsou lidé, kteří chtějí žít v bezpečnější zemi, terčem ozbrojených band, míní viceguvernérka.

Není normální, aby ozbrojenci chodili do federálních budov. Mnozí se domnívají, že je to něco přirozeného – když se lidé jen tak producírují s automatickými zbraněmi. Často bývají inspirováni konspiračními teoriemi a chtějí svou zemi zpět. Bylo by ale naivní se domnívat, že mají čisté úmysly, naráží Barnes na trumpovské povzbuzování bělošských šovinistů.

Podle viceguvernérky se pak nikdo nemůže divit tomu, že k podobným incidentům – jako byl ten v Kenoshi – dochází. Bělošské milice se usilovně připravují na to, aby mohly ukázat svou sílu. A demonstrace proti policejnímu násilí a rasismu pro ně představují skvělou příležitost, konstatuje Barnes.

0 1
možnosti

BLM se netají tím, že chtějí zcela odstranit současný systém a nahradit jej novým, v podstatě komunistickým. A takhle na tom pracují.

2 0
možnosti

nic takového ovšem nepožadují...to je jen výmysl trumpových ultrapravičáků a neonacistů...

1 2
možnosti

citace...

Aktualizace: Úřady v městě Kenosha ve Wisconsinu informovaly, že byl obžalován sedmnáctiletý mladík ze zabití poté, co usmrtil střelbou dva lidi a dalšího vážně zranil během nočních protestů proti tomu, že policie střílela na Jacoba Blakea juniora. Policie v městě Antioch ve státě Illinois, asi 30 km západně od města Kenosha, uvedla, že zatkla sedmnáctiletého Kylea Rittenhouseho a označila ho za podezřelého ve zmíněném incidentu. Dodala, že Rittenhouse, trvalým pobytem v městě Antioch, je obžalován ze zabití prvního stupně ve Wisconsinu. Nesdělila, zda je obžalován za jedno zabití či za obě. ZDE Donald Trump odmítl návrh zákona na zvýšení věku. v němž je možno v USA koupit střelnou zbraň.

0 1
možnosti

P54e43t69r 10T67r78y44n55e12r

27. 8. 2020 10:48

Jestli tomu dobře rozumím, tak nějaká tlupa pologramotů chtěla ničit a rabovat a co čert nechtěl, tak se sešlo pár normálních lidí, kterým se to nezdálo a když byli napadeni tak se bránili. Možná mi něco uniklo, ale chápu proč ten sražený člověk střílel.

10 0
možnosti

Rozumim tomu uplne stejne

4 0
možnosti

Ve Wiskonzinu jsem byla a tehdy mi říkali, že je zde mnoho škol a studentů. Já neodsuzuji demonstrace, je to v demokratické společnosti způsob, jak projevit svoji nespokojenost s čímkoli z veřejného života. Jakmile ale dojde k ničení majetku, tak má nastoupit policie a ničení zamezit. To je můj názor. V USA žil můj prastrýček od roku 1910 a hodně si stěžoval na občany černé pleti. Psal nám v dopisech, jak z nich mají strach. Obávají se s paní jít do obchodu, aby je neokradli, atd....

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...