Diskuze

Írán je sponzor terorismu. Postavme se mu, vyzval spojence Pence

Přišel čas, aby evropští spojenci Spojených států vypověděli dohodu o íránském jaderném programu, a aby stáli za Washingtonem, prohlásil v sobotu na mnichovské bezpečnostní konferenci americký viceprezident Mike Pence. Írán je podle něj největším státním sponzorem terorismu a představuje největší nebezpečí v regionu Blízkého východu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Zajimave a SAE je co? Jenze ti poslouchaji amiky tak jsou OK

0 0
možnosti
OU
JK

J51a90n 58K31u19l52í79s14e10k

17. 2. 2019 21:45

Ajatoláhové se mnohokrát vyjádřili, že mají v úmyslu zničit Izrael.

B. Husejn Obama jim k tomu přispěl 400 miliony USD v hotovosti v malých bankovkách ve dvou leteckých speciálech a Evropané tomu tleskali.

A to ještě nemluvím o ostudné smlouvě a obejití Senátu, který podle ústavy musí schvalovat všechny zahraniční smlouvy.

Teď je v Bílém domě jiný šéf, jehož administrativa opět fuguje dle ústavních pořádků a uvědomuje si, že Iránští ajatoláhové jsou nepřáteli západní civilizace a že se jedná o stejný režim, který vzal v roce 1979 americké diplomaty za rukojmí.

Pokud vím, zabrání ambasády a zajmutí diplomatů byl od nepaměti válečný akt. Administrativa Donalda Trumpa je ještě na Irán moc měká. Měli by rozhodně přitlačit!

1 0
možnosti
OU
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
OH

Proč? Protože to tvrdí současná US-administrativa? :-)

2 0
možnosti
MZ

Největším a rostoucím problémem Evropy je Turecko.

0 0
možnosti
Foto

J95i71r54i 81B95i86l56i26n87a

17. 2. 2019 13:07

Kdyz Pence recnil a uvedl ze prichazi ve jmenu Presidenta Spojenych statu Donalda Trumpa, udelal dramatickou pauzu pro potlesk.

A dramaticka ta pauza byla. Hrobove ticho...:-)

3 0
možnosti
HK

Zato Joe Biden se oprel do Trumpa a ziskal potlesk (dole jsem omylem napsala ze to byl Pence :-/, omlouvam se za nepozornost).

A Merkel se take do Trumpa ostre pustila, take ji tleskali.

2 0
možnosti
MK

„Přišel čas, aby evropští spojenci přestali podkopávat americké sankce a stáli za námi a íránským lidem,“ No když se Pence zaštituje íránským lidem tak to jo:-)

4 0
možnosti
MZ

Teokratický režim v Teheránu určitě není žádný “svatoušek” nicméně přesvědčování o jeho zrůdnosti křesťanským náboženským fanatikem Pencem vyznívá trochu pokrytecky.

To samé lze říci o jeho doporučení ohledně Venezuely. Ano, svérázný diktátor Maduro by se měl odporoučet, čím dříve, tím lépe.

Nedávné jmenováni Reaganova fixera Eliota Abramse toho Abramse , který lhal Kongresu a zatajoval informace v případě íránských Kontras nebo aktivně “zametal pod koberec” americkou účast na masakru s salvádorském El Mozote nebude zrovna to pravé ořechové.

To je současná administrativa na tom tak špatně, že musí na relativně důležitý diplomatický post jmenovat usvědčeného a odsouzeného (i když omilostneneho ) lháře?

7 1
možnosti
MZ

Jmenování ...Eliota Abramse, speciálním vyslancem pro Venezuelu

4 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, ze jak americti spojenci, tak americke tajne sluzby maji na Iran uplne jiny nazor nez Trump, Donik nejspis jako vzdy lze.

Aby si uhajil sve spinave ksefty s wahabisty...Rv

3 4
možnosti
OH

je komické, jak dokážete zdůvodnit cokoliv, aby jste ho zkritizoval. I kdyby napsal na tweet to samé, co Vy den předem tady v diskuzi, tak si tu hůl najdete...

0 1
možnosti
JB

Ona to nebyla smlouva, jako spíše kapitulace. Oslněni vidinou nabidky Iránu, přístupu k surovinám a výhodného obchodu, mu zástupci západu podepsali vše co iránci požadovali. Dokonce souhlasili, aby nezničil žádné zařízení na výrobu nukleárních zbraní, pouze ho uvedl do klidu a nepoužíval ho. Dále mu dovolili vývoj a výrobu raket a balistických raket, tedy případných nosičů nukleárních hlavic.

On skutečně Irán nepředstavuje nebezpečí pro Evropu, chce jen, aby mu do ničeho nekecala. Irán chce být dominantní mocností na Středním Východě, jako byl po většinu svých dějin. A po případě zlikvidovat Izrael, kterou jednou bude nutno obětovat za mír v Evropě

1 4
možnosti
DR

Ano. Jestli je někdo opravdu nebezpečný, tak je to především tento výkuk s celou tou svoji americkou partou.

3 0
možnosti