Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Tři minuty surového bití. Pět expolicistů v USA viní z vraždy, Biden krotí davy

Prokuratura v americkém státě Tennessee ve čtvrtek obvinila pět bývalých policistů z vraždy a dalších trestných činů v případu černošského řidiče Tyrea Nicholse. Ten zemřel po hádce během silniční kontroly začátkem ledna ve městě Memphis, informovala agentura AP. Americký prezident Joe Biden vyzval ke klidu před možnými demonstracemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Tohle nechápu pět policistů stejné pleti odváděli svojí práci a budou popotahování, jako rasisisti který zasahovali proti zločinci. Bohužel za to může i vymletých pár procent bílé populace, kam to dospěje. Rasismus naruby. U nás se skoro vůbec nestane, aby byl rom policista a je to s mnoha důvodů a ty si nechám pro sebe. A v USA je hodně daleko demokracii, ale někdy za co se soudí lidé někdy člověk zírá 😳

0 0
možnosti
MJ

Černý mlátí černý a tak je to správně. Řekl bych přímo superkorektně :)

2 0
možnosti
JS

Memphis ,Tennessee. Starosta-cernoch. Velitelka policie-cernoska. Vetsina policejniho zboru-cernosi. Pet policistu, clenu specialni skupiny na potirani kriminality.-cernosi. Obet brutalniho zakroku-cernoch. A presto se v mediich objevuji uvahy o systemovem rasizmu u policie. Jsou obavy, ze pokojne demonstrace prerostou v rabovani a zharstvi ve vetsich mestech, tak jako tomu bylo vzdy po smrti cernocha pri stretu s policajty.

5 0
možnosti
SW

Momentik, starosta je beloch (Strickland). Cernosi byli a uz nejsou. Jinak Memphis ma asi 63% obyvatel cernochu, je tam teda normalni, ze spousta policistu je cerne pleti. Take je tam celkem velka zlocinost, kradeze i vrazdy. Da se rict, ze cernoch zna cernochy a ma jiste predsudky. Ne systematicky rasismus.

Protestovalo se, blokovala se dalnice a otravovali se svymi slogany, v jinych mestech ale byly potycky s policii. Guverner Georgie (ne Gruzie) si predem objednal narodni gardu, kdyby nahodou...

1 0
možnosti
JB

Video 2 odtud https://vimeo.com/CityofMemphis, podstatna cast zacina kolem 2:00.

0 0
možnosti
SW

Nejdriv se rvalo, ze je to rasove profilovani, pak se zjistilo, ze vsech pet policistu je... momenticek, vsichni jsou cernosi. Cili rasu si museji smazat z utoku. Ale nesmazou ji pri rejzovani tech zprav. Policiste zastavili za Nicholse za eraticke rizeni, on tradicne, jak maji americti cernosi ve zvyku, utikal. Policie se nastvala. Pouzili nadmernou silu a zbili ho. Pet poldu na jednoho. Odporne.

Ale co je take odporne je pravnik Ben Crump, kteremu uz sviti dolarove znacky v ocickach a uz se tesi, jak Memphis zaplati tucnou sumu jemu a rodince.

Policejni sefka Cerelyn Davis uz policisty prodala, vubec se jich nesnazila nejak zastat, rict, ze se to vysetruje, nebo nekomentovat, jak to obvykle maji ve zvyku policejni nacelnici, proste uz policiste byli propusteni a ona z toho udelala dokonaly pripad pro pravniky. Crump nemusi ani hnout prstem, staci prehrat jeji recneni na dane tema.

Jedina otazka zbyva a to KOLIK. Kolik milionu zaplati Memphis te rodince a kolik let dostanou policajti ve vezeni, kolik ciziho majetku bude zniceno pri rabovani ruznych mest, nejen Memphisu.

Video bude zverejneno a bude se prilivat benzin do ohne. Rasa bude sklonovana ve vsech padech (nadsazka, anglictina nesklonuje). Vsichni vime, ze kdyby dotycny mrtvy byl beloch, tak je ticho po pesine a budou to mistni zpravy. Jenze tohle je nadnarodni udalost a zastinilo to i valku na Ukrajine.

3 0
možnosti
JB

Jakpak by si museli smazat rasu z utoku. Rasovy utok prece nezalezi na tom, jake rasy je utocnik, ale jestli je veden z rasoveho duvodu. Ale nakonec rasa v tom neni to hlavni, hlavni je policejni brutalita, a to bylo treba u toho Floyda take.

A je dobre, ze je video zverejneno. Policie nemuze bezduvodne zabijet lidi. Bohuzel role policajta pritahuje i jisty typ lidi a takhle to dopada. A na tom, ze rodina bude jiste chtit kompenzaci, neni nic odporneho. To je naprosto logicke, rozhodne vic nez kdyz si nekdo vyleje horke kafe do klina.

1 3
možnosti
IS

Podle posledních zpráv z videa je zřejmé, že došlo ke konfrontaci po zastavení policistou a Nichols se snažil uprchnout, policisté ho pronásledovali a pokusili se o jeho dopadení a zatčení, otázka je proč asi.

Memphis police say they pulled over Nichols on Jan. 7 around 8:30 p.m. for "reckless driving" near Raines Road and Ross Road in Memphis. A "confrontation occurred" during the stop, at which point Nichols ran away from police on foot. Officers pursued the 29-year-old and attempted to apprehend him, police said, and they said an ambulance was called when he complained of shortness of breath. He died at the hospital on Jan. 10

0 0
možnosti
IS

Především autor článku pohodlně opomenul fakt, že Nichols byl zastaven za bezohlednou jízdu, to znamená, že ohrožoval ostatní účastníky provozu.

Za celý svůj život v USA jsem byla zastavena jen jednou, a to mladým, černým policistou, nesouhlasila jsem s obviněním, nehádala se s ním ale šla jsem k soudu a vyhrála to. Ale to je vedlejší.

Chtěla jsem jen podotknout, že policie nezastaví nikoho bezdůvodně, vždy nějaký důvod mají a zásada číslo jedna je nikdy se nehádat, nenadávat, řeknu yes sir, no sir, chovám se slušně a s respektem. Ve 100% jsem se setkala s velmi korektním jednáním.

V dnešní době, zejména černí mají tak zvaně chip on their shoulder, čili si neustále stěžují, že s nimi je zacházeno neférově, jsou utlačování a všichni, ať bílí nebo i černí jsou prostě rasisté a "white supremacies" i když jsou černí. Okamžitě držkují, perou se, odmítají vystoupit z auta , pokoušejí s o útěky a dokonce se snaží policajtovi vyrvat taser nebo i pistoli. Takové útoky na policii se zbraněmi jsou na denním pořádku desítky po celé USA. Stačí jen sledovat zprávy.

Tim nechci nijak zlehčit použití nepřiměřeného zákroku, ale bodycam nebyl ještě zveřejněn, snad jen rodině, a proto veřejnost neví, co se v tomto případě skutečně stalo. Každopádně je nutno vysvětlit jak a proč se něco takového stalo a viníky potrestat. Také je nutné policisty trénovat tak, aby jejich zákroky odpovídaly zákonům.

8 1
možnosti
JB

Je pripadne, ze jste ten svuj zacala pojednanim, ze si za to muze sam. Nemuze, ma pravo na rozumne zachazeni, at se chova, jak se chova. Ja byl zastaven nepocitanekrat, a setkal jsem se jen s dobrym jednanim a jiste to souvisi s tim jak vypadam, a typem prestupku, jenz je skoro vzdycky stejny a vesmes spolecensky neprilis skodlivy - rychla jizda na prazdne silnici. A asi uz starnu, jestli me pamet neklame, aspon pet let uz nic. Asi min jezdim po "venkove".

0 1
možnosti
MH

Ovšem pokud se ukáže, že je zde bílý univerzální dědic, je vyšetřování prakticky u konce. :-)

1 0
možnosti
TD

T66o25m 59D87v20o29r67a84k

27. 1. 2023 19:36

Tak snad to tam rozdemonstrujou jako obvykle :-)

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...