Diskuze

Jak se to tam dostalo? FBI řeší přítomnost amerických čipů v ruském vybavení

Agenti FBI a ministerstva obchodu USA zpovídají americké společnosti kvůli čipům a dalším komponentům, které se našly v ruském vojenském vybavení na Ukrajině. Pokouší se zjistit, jakým způsobem je Rusové získali navzdory sankcím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J23a36k52u85b 12K69o62s

18. 6. 2022 15:58

Víc by mně znepokojily ruské čipy v americkém vybavení :-)

2 0
možnosti
ZM

Jestli to vlastně není dobře, že se ještě nedávno k těm americkým čipům dostali. Postavili si na nich zbraně a teď je nejsou schopní vyrábět nebo opravovat. Kdyby se k nim nedostali, postavili by si to na čínských čipech a ty by si mohli koupit i dnes a nijak by je to neomezovalo.

2 0
možnosti
AM

Prosím vás co to je za blábol s tou pračkou... to si v redakci někdo fakt myslí že i kdyby Rusové nakrásně montovali čipy z praček do vrtulníků tak ze by tam fakt nacpal tu pračku celou???

2 0
možnosti
MT

Jak tě to napadlo? Prostě ty pračky stěhují z Ukrajiny do Mordoru. A používají k tomu různé dopravní prostředky. Třeba i vrtulník, když se to zrovna šikne?

0 1
možnosti
JB

Jestli o tom nebude něco vědět milý strýček Si? Zkusili se ho zeptat?

0 0
možnosti
Foto

V Rusku žije sice asi 144 milionů obyvatel, ale Rusové nejsou ve většině. Mimo velká města je obyvatelstvo ještě stále v situaci, jaká byla v Evropě v padesátých letech.

Počet absolventů VTUZů je v Rusku v poměru k počtu obyvatel příliš malý, než aby se Rusko mohlo v technice dostat alespoň na čínskou úroveň.

Všechny opravdu schopné inženýry nasadí riuský fašistický režim do zbrojní výroby a výzkumu. V civilních institucích pak zbývají ti méně schopní- už ve strojírenství například nejsou schopní vyrobit turbiny do tanků, které jim Ukrajina dříve dodávala.

Ruská auta se nemohou srovnávat s jihokorejskými. Zkrátka, Rusko je stále ještě v rozvoji, korupce, organizovaný zločin z toho státu dělají nebezpečnou zemi. I úspěšné projekty výzkumu naráží na omezenost ruských produkčních možností, jejich systém vše předražuje a brzdí. Ekonomika je příznak velmoci. Zbraně to nedokážou vykompenzovat.

4 0
možnosti
Foto

Degradace Ruska začíná s okupací Krymu 2014. Předcházející agrese v Čečně, Gruzii a Ossetii Rusku jakž takž prošly, ale Ukrajina měla s Ruskem smlouvy, které Rusko jednostranně porušilo.

Ruská technika a věda obecně od té doby ztrácí stále více kontaktů s vědou zbývajícího světa. Tento problém se bude ještě prohlubovat, izolace stojí v rozporu s vlastním vývojem.

Čínský hospodářský zázrak začal pingpongovou diplomacií koncem sedmdesátých let. Čína se otevřela světu, tisíce mladých Číňanů mohlo studovat v západní cizině. Rusko směřuje opačným směrem.

2 1
možnosti
JD

to jsou neskutečné kecy ... USA sice "uvalily na Rusko embargo, ovšem je jim lautr putna, že najednou uzbekistán, kazachstán objednává násobné množství čipů. A kdo si dohledal u informace jak z Ruska prchají ajťáci kde jsou , tak se jen směje .. jsou právě tam :-/

0 2
možnosti
PS

P90e39t10r 36S55v29a43l65b

18. 6. 2022 6:13

Zminkou o pracce v helikoptere se autor clanku dost zesmesnil. Aniz bych fandil ruSSistum, tak bylo objasneno, ze se nejednalo o pracku, ale o soucast helikoptery, ktera trochu jako pracka proste vypada.

2 0
možnosti
MK

Jak se to tam dostalo? Darmo se neříká, peníze až na prvním místě.

0 0
možnosti
VV

Nenechte se vysmát Jane Hrone...

Americké "čipy" si může koupit kdokoli na celé planetě. A třeba přes 3-4 překupníky. To je jak snadno Rusové perou své peníze přes českí banky i jiné finanční domy.

Jsem zvědav kdy konečně prasknou ty hloupé články o Rusku a Ukrajině. Putin ovládne Ukrajinu především pro naprosto hloupé vedení tohoto jistě krásného státu. Bude třeba se domluvit na konci války a začátku příměří. Podmínek jež zaručí bezpečí Rusku i Ukrajině.

Rusko zatím nemůže a ani neumí demokratizovat svoji zemi. To potrvá ještě desítky let. Vzdělání národa je velmi nepatrné a socialistické. To se nedá překousnout jako kdysi (1989) v Československu. I tam je stále ještě totalita, pravda ne komunistická ale zato vymakanější a záludnější.

1 7
možnosti

To vyřešení nová vlna sankcí - tentokrát zakážou vývoz veškerých chytrých spotřebičů do Ruska:-P

0 0
možnosti