Gangster sicilské mafie Salvatore Lucania, známý jako Lucky Luciano, je v poutech odváděn od newyorského soudu. (18. června 1936) | foto: Getty Images

Mladí mafiáni jsou měkkoty a pořád na mobilu, stěžují si bossové v New Yorku

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Mladá generace mafiánů v americkém New Yorku je příliš měkká, tráví příliš času s telefonem v ruce a místo pěstí hrozí obětem esemeskami. To si údajně myslí veteráni v „oboru“, kteří se kvůli mladým obávají o své nástupnictví. „Nemohu odejít, protože si nemohu dovolit odpočívat," prohlásil jeden z bossů.

„Hej, tohle je už druhá zpráva s varováním, třetí ti psát nebudu,“ poslal  podle vyšetřovatelů Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) nedávno v SMS jeden z newyorských gangsterů své oběti – nespolupracujícímu odborovému funkcionáři.

Podle veteránů v „oboru“ to dokládá, že nová generace mafiánů, která vyrostla v blahobytu a prostředí sociálních sítí, je méně brutální a neznalá tradičních zločineckých taktik založených na „osobním kontaktu“.

Před padesáti lety měla většina velkých amerických měst italské čtvrti. Mafiánské klany najímaly dospívající chlapce na drobné práce a ty nejslibnější rekrutovaly.

James B. Jacobsspecialista na trestní právo

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video