Diskuze

Sůl do čaje? Návod Američanky pobouřil Brity a vyvolal reakci ambasády i vlády

Americká profesorka chemie Michelle Franclová na internetu a v nové knize zveřejnila návod, jak by se podle ní měl správně připravovat čaj. Nabádala, aby lidé čajový sáček ve vodě rychle máchali a vymačkávali, uvedl list The Evening Standard. To v Británii vyvolalo bouřlivé reakce. Velvyslanectví Spojených států v Londýně se ve středu od návodu profesorky distancovalo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jo čaj je určitě symbolem přátelství mezi brity a amíky.

viz "bostonské pití čaje" https://cs.wikipedia.org/wiki/Bostonsk%C3%A9_pit%C3%AD_%C4%8Daje

0 0
možnosti
JB

J27a21n98a 23B92e37n22e21š

25. 1. 2024 10:03

Soukromá kvakerská instituce, prostě náboženství do školy nepatří, pak to dopadá takhle

0 0
možnosti
ID

Zkuste zeleny caj bez cukru, ale s kajenskym peprem. To je moje oblibena kombinace.

1 0
možnosti

V Mongolsku jsem slaný černý čaj pila a vůbec nebyl špatný.

2 0
možnosti
MJ

Mléko do čaje - fuj. Vývar z fermentovaného listí a šťáva ze skotu - špatná kombinace. Lepší je "povařit" ječmen a ochutit chmelem.

2 0
možnosti
TV

Sypany cerny caj. Vyluhovat ve vode s teplotou POD 100 stupnu tak na deset, patnact vterin, par kapek citronu a neni co resit. Mliko, sul a ostatni zverstva prenecham barbarum.

1 3
možnosti
LK

Jako milovník čaje mohu říct, že nějaký univerzální návod prostě neexistuje a záleží na konkrétním typu čaje (liší se jak délka louhování - nejčastěji 2-5 minut, tak zejména teplota vody - např. u zeleného čaje nejčastěji 70-80°, zásadně ne vařící).

Když už bych chtěl uvést nějakou všeobecnou radu na přípravu čaje, tak prvním bodem by bylo čaj nepřipravovat z nějakých sáčků, ale použít sypaný čaj.

13 0
možnosti
LK

P.S. jinak ten sypaný čaj bych doporučil ne kvůli samotnému sáčku, ale hlavně proto, že u sáčkových čajů se často jedná o velmi přesušený čaj, nebo dokonce pouhý odpad z čaje, navíc se tam často přidávají ještě různá aromata a barviva ...... netvrdím, že sáčkový čaj nemůže být kvalitním čajem, ale takový je u nás dost těžko k sehnání.

7 0
možnosti
TT

Mají štěstí ti Američani, že když si toho všimne nějaký Číňan - máchání pytlíku, sůl, citrón, mlíko! -, tak se jen ušklíbne nad dlouhonosými barbary.

5 0
možnosti
JH

J45a24n 74H58r81u53b22e88š

24. 1. 2024 23:44

Že by vyhrabali nějaký neznámý skeč Monty Python?

6 0
možnosti