Pistole, zbraň

Ilustrační foto | foto: profimedia.cz / corbis, Profimedia.cz

Únosci zastřelili v Iráku amerického novináře

  • 22
Iráčtí ozbrojenci zastřelili amerického novináře. Spolupracovníka listu The New York Times unesli večer i s jeho tlumočníkem. Ráno se novinářovo tělo našlo v Basře. Postřelený tlumočník je v nemocnici, oznámila agentura Reuters.

Steve Vincent pracoval jako nezávislý novinář. Je autorem knihy o poválečném Iráku The Red Zone (Červená zóna), nyní psal knihu o historii Basry.

Spolupracoval především s americkými deníky The New York Times a Christian Science Monitor. V Basře pracoval poslední dva měsíce.

V komentáři, který vyšel před čtyřmi dny v listu The New York Times, Vincent kritizoval selhání britských vojáků, kteří jsou v okolí Basry rozmístění, při kontrole města.

Basra se podle novináře "čím dál tím více dostává pod kontrolu šíitských náboženských skupin agresivních stoupenců povstaleckého duchovního Muktady Sadra".

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video