Diskuze

Musíte přidat, děkoval Zelenskyj EU za munici. Státy mu slíbily urychlenou pomoc

Ukrajina potřebuje další podporu, munici a zbraně, řekl ve čtvrtek ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj šéfům států a vlád zemí EU na summitu v Bruselu prostřednictvím videohovoru. Ocenil českou iniciativu na nákup munice i EU o navýšení prostředků v takzvaném Evropském mírovém nástroji o pět miliard eur. Členské státy urychlí a zintenzivní poskytování nezbytné vojenské pomoci, oznámily po summitu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

A proč by se mělo přidávat ? Ať si UA koupí zbraně "na trhu".

Opravdu věří někdo pohádkám o tom, jak UA dobude vojensky zpátky Donbas nebo Autonomní republiku Krym (kapitola X ústavy Ukrajiny), kde ruská etnická majorita Ukrajince nechce ?

Poč kyjevský establishment v roce 2014, kde ještě byl Krym "ukrajinský" nevypsala plebiscit = synonymum pro referendum, které se může konat o zásadních otázkách, jako je určení hranic, osamostatnění se od daného státu nebo o připojení k jinému státu, schválení ústavy apod., ohledně toho, zda chce být ruská etnická majorita součástí UA v rámci AR Krym nebo se chce AR Krym osamostatnit a připojit k Rusku ? Proč se totéž - samozřejmě za účasti zahraničních pozorovatelů neuskutečnilo třeba i na Donbase, v Luhansku apod. ?

Odpověď je celkem jasná - UA, resp. kyjevský establishment by v tomto hlasování neuspěl.

Pokud chce někdo pomáhat UA, tak místo organizování sbírek na dodávky zbraní a zajišťování dodávek by měl vyrazit bojovat osobně "za milovanou Ukrajinu" a nahradit tak 500 - 700 tisíc, některé odhady hovoří až o milionu, mladých bojeschopných mužů odmítajících bojovat (= nechat se zabít) za (ne)milovanou UA. Vrhnutí se, opásán výbušninou pod pásy nenáviděného ruského tanku nebo zalehnutí kulometného hnízda odporných Rusů a zemřít "za Ukrajinu" by mělo přinášet uspokojení - pomohl jsem osobně Ukrajině.

0 0
možnosti
PN

P47e33t85r 86N50o15s

23. 3. 2024 4:13

NE, přidat určitě nemusíme!

A je mi úplně jedno zda v Kyjevě bude vláda ostrova Toga nebo Šalamounových ostrovů.

Rusko mě nikdy nějak nebralo narozdíl od milovníků Ukrajiny.

1 0
možnosti
LK

Když uvážím, že válka trvá už 2 roky, tak je skluz ve výrobě zbraní a munice dost drsný. Zatím nám kryje zadek Ukrajina. Její pád opravdu nechceme.

Druhou věcí je, že Zelenskyj ve formulacích svých vyjádření není úplně diplomat. Ale to je teď jedno.

0 1
možnosti
JM

J76o64s37e56f 62M59i13k63e11l

22. 3. 2024 20:58

To je bohužel pravda - musíme přidat, pokud nechceme ty ruské mužiky a křováky na našich hranicích

1 0
možnosti
VK
LH

Jj, furt se mu nic nelíbí, uvidíme jak dlouho mu to vydrží

0 2
možnosti
Foto

K37a48r85e46l 97H41o62l46u87b

22. 3. 2024 15:27

... „Musíte přidat!” - pěkná „děkovačka”...

8 1
možnosti
Foto

Ano, je to povinností západu za jeho selhání v roce 2014 a 2022.

2 8
možnosti

Diskuse plná ruských přisluhovačů. Hnus. A teď minusujte, abyste to sami potvrdili.

3 9
možnosti
NJ

Chlapeček dupe nožičkou.

10 1
možnosti
Foto

A60l18e54š 98B25a85l85o54u18n

22. 3. 2024 13:38

On ten slib je tak trochu za někoho jiného. Jeden ukrajinský, dlouhá léta v ČR žijící občan na otázku “proč nebojuje za Ukrajinu” odpověděl takto: “Ukrajina mi nikdy nic nedala a s ničím nepomohla. Tak pro bych měl já pomáhat jí?” A já se ptám: “Za koho bojuje Naše vláda?”

6 2
možnosti

Za demokracii v Evropě bez ruského vlivu.

2 5
možnosti
MP

Hrozný nevděčník, i když se do Ukrajiny bude sypat horem dolem, pořád budou mít málo !

17 3
možnosti

Ty jsi ale mimoň viď. Kdyby je rusak nechal být. Tak by se nemuseli bránit a tedy by nepotřebovali pomáhat.

Děkoval horem dolem, ale tobě je to stejně malo a to jsi na to nedal vůbec nic. Nevděčník jsi tak akorát ty, když dokážeš tohle napsat. Co je tohle zase za proruskou diskusi. Je mi špatně z takových jako jsi ty. Chtěl bych tě vidět v jejich situaci.

5 12
možnosti
DK

Jsme strašně pomalí v dodávkách zbraní.

4 9
možnosti
RP

V Evropě je hodně rozšířená zelená a progresívní nákaza, která je podstatou chcimírovská a tak v současné situaci prorussácká. A která tak úspěšně brání rychlému navýšení kapacity třeba výroby munice i vojenské techniky.

A pak rychlému navýšení výroby přirozeně brání to, že Evropa není totalitní zemí jako je Rusko, rozšíření výroby je tady možné pouze pokud se ndepřekročí formální limity. Třeba zelené limity maximálního povoleného množství produkce předpisem REACH prekurzorů výbušnin a střelného prachu nebo limity maximální produkce nebezpečných odpadů z těch výrob. Nebo limity dané zeleným předpisem ESG ve finančních službách, v bankách a pojišťovnách.

1 9
možnosti