Diskuze

Ukrajina odráží desítky ruských útoků. Bachmut se snaží obklíčit wagnerovci

Ukrajinští vojáci během uplynulého dne odrazili více než šest desítek ruských útoků. Situace kolem Bachmutu je extrémně napjatá. Žoldnéři z ruské Wagnerovy skupiny se snaží město obklíčit, sdělil ukrajinské mediální platformě Military Media Center velitel ukrajinských pozemních sil Oleksandr Syrskyj.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P35e26t26r 94Š23m51a11c78h14o

28. 2. 2023 12:43

Škoda že naše štvavá válečná propaganda tady nedá foto jak vypadá ukrajinský hřbitov u Bachmutu - pole plný hrobů na nich vlajka[UA] a není možný dohlédnout na konec, možná jich tam je i 20.000 a nedělám si iluze že Rusů nepadlo podobně. Problém Západu je, že Rusko není tak citlivé na ztráty. UK by udělala nejlépe kdyby zažádala o mír dřív než jí zbude jen okolí Lvova. A ten den kdy Kyjev odmítl plnit Misk 2 bude západními historiky proklínán ještě za 100 let.

2 15
možnosti

Lžete! Kyjev neodmítl Minsk 2. To hlavně Rusák ji nedodržoval, tedy logicky ji asi pak nedodrží ani Ukrajina. Když po vás střílí, i přes dohodnuté příměří, tak se asi budete bránit.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Druh%C3%A1_minsk%C3%A1_dohoda

Zase mír? ;-D Jakou záruku může dát Rusko, že se nebude dál rozšiřovat po tom vašem dojednaném míru, když ani teď není schopné dodržet Budapešťské memorandum o uznání hranic UA, které samo dokonce podepsalo?

S agresorem se nevyjednává, protože to nikam stejně nevede, příkladů z historie máte až dost.

Ukrajinci o svých ztrátách nelžou, jen z logických důvodů neuvádí konkrétní čísla, aby nepodkopávali morálku národa, nic zvláštního.

Jen tu šíříte ruskou propagandu, nebo ji dokonce sám věříte?

8 1
možnosti
PP

Ten russký hajzl měl dávno viset jako prototip nejvyššího hovadstva novodobé historii. Proč ho nikdo nemá odvahu kuchnout, když kontrarozvědky musí mít přece jasno, kde se tento zmetek a antičlověk nachází. U Čaušeska, Husajna, popř. Bin-Ladina fyzická likvidace možná byla a u tohoto plesnivého dědka ne? Čím toto monstrum komu tak voní, že ho šetří? K čemu jako?

5 2
možnosti
RH

Čína ještě nedala pokyn.

0 0
možnosti
RH

Čas ukázat, co všechno dostali od američanů !

1 1
možnosti
PN

Dobýt Bachmut přímým útokem znamená městský boj s obrovskými ztrátami. Podívejte se na panaromatickou fotku:

https://goo.gl/maps/W2fMr8hHMkWZnVbp6

1 0
možnosti
OM

Ukrajino drž se a pořádně do Wagnerovcu [UA] R^R^

11 1
možnosti
FS

Koukám na tuto mapu :

https://deepstatemap.live/en#10/48.5689/38.1898

Lze si tam pustit i vývoj situace po dnech.

Bachmut to má do týdne asi spočtené. Nicméně to může být součástí nějaké taktiky, které jen nerozumíme. To že ukrajinci permanentně odrážejí v této oblasti útoky znamená, že postup russáků je velmi pomalý, ale je.

1 0
možnosti
PN

Bránit město je snažší než bránit otevřenou krajinu. Ve městě je pro útočníka nebezpečné každé okno, každé dveře a to jak pro pěchotu, tak i pro obrněnou techniku. Dobýt město útokem předem znamená obrovské úsilí a hlavně ztráty.

Rusové už ztratili drtivou převahu v dělostřelectvu, kdy nejdříve dělostřelectvem přeorali několik kilometrů před sebou a toto území následně obsadili (stejně jako v 2. světové válce). Z odposlechnutých telefonních hovorů je jasné, že si Rusové stěžují na problematické zásobování municí. Nezbývá jim, než posílat v lidských vlnách lehkou pěchotu z nevycvičených mobiků. To se Ukrajincům vcelku snadno odráží. Proto se Rusům nedaří velké postupy.

6 1
možnosti
JJ

J17i41ř51í 45J40í67l28e16k

28. 2. 2023 11:13

před hodinou: Ukrajinské síly odrazily útoky v oblastech Makiivka, Ploschanka, Kreminna, Dibrova, Bilohorivka, Vasyukivka, Orikhovo-Vasylivka, Berkhivka, Yahidne, Bakhmut, Kamyanka, Krasnohorivka a Marinka

0 0
možnosti
PN

Jojo, toto se opakuje každý den už několik týdnů. Rusové vyšlou mobiky jako lehkou pěchotu otevřenou krajinou proti ukrajinským opevněným liniím.

2 0
možnosti
JB

J57a59n92a 29B32e62n25e30š

28. 2. 2023 10:34

Lidské zdroje jsou, národnostní menšiny a vězeňská reforma jich zajistí dost. Nikdo neumí zabíjet Rusy líp než samotní Rusové.

13 0
možnosti
PN

Národnostní menšiny odmítají být mobilizovanými. Vězni už o službu nemají zájem (to je jistá cesta na smrt a už to i vězni chápou).

Rusové loni plánovali mobilizovat 300 tisíc, ale podle odhadů sehnali pouze 240 tisíc. A to byla první vlna, kde bylo dostatek těh, kteří měli sami zájem (hlavně kvůli penězům). Takoví už nejsou, navíc se rychle šíří, že Rusové slíbené peníze mobikům neposílají.

4 1
možnosti
Foto

Oryx, foto-video potvrzené ztráty na straně Ruska:

1779 tanků, 794 obrněných bojových vozidel, 2130 obrněných vozidel pěchoty...

Docela dobrý ne? To budou v Ultravagonzavodu dohánět aspoň 10 let.

8 1
možnosti
MS

To jsou jenom potvrzené ztráty. Skutečné ruské ztráty můžou být klidně o 100% vyšší.

5 2
možnosti
MT

Zelenskij se tvrdošíjně nechce stáhnout, přestože ty ztráty Ukrajinců u Bachmutu jsou strašlivé. Velitele, kteří miuto radí tak odvolává. Uvidíme co na řeknou historici .

4 24
možnosti
JC

Zajímavé, že ty strašlivé ztráty vozí v papundeklových bednách do ruska...

21 0
možnosti