Diskuze

Kdo zničí či ukořistí západní tank, má odměnu. Ruský gubernátor dá miliony rublů

Až tři miliony rublů (940 tisíc korun) slibuje gubernátor sibiřského regionu vojínům za zničení či ukořistění tanků Leopard či Abrams, které západní spojenci přislíbili Ukrajině. Až ale tanky dorazí a bude možné se s nimi střetnout, stále bude platit, že „jednorázová výplata se týká jen ruských občanů s bydlištěm v Zabajkalském kraji“, píší ruská média.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J83i69ř29í 73P15a59j59k

31. 1. 2023 12:31

A právě proto, má ruský gubernátor v kapse miliony nelegálních rublů prchají ruští kluci za hranice. Každý v kraji ví, že onen gubernátor okrádá stát, který nemá na údržbu nemocnic, ale bojí se ho. A ruský kluk má nyní nahánět s kalachem západní tanky. Ruští boháči nežijí ve stejné realitě. Jsou tak opojení svou mocí, že západu nerozumí.

0 0
možnosti
AJ

Těch nabídek na odměny je víc. Zájem bude. V tomto se jim nedivím, každý rok oslava porážky německých sil, oslava spolupráce s jinými zeměmi, a nyní, přeneseně, na ně zase vyjedou. Neschvaluji v tomto konfliktu nic, ale nedivím se. A dle mého tímto děláme Putinovi velkou službu, to ho nesmírně posílí.

Jinak byly dva docela vtipné obrázky, co jsem viděla, a sorry, že se zasměji i mimo hlavní proud, ale humor byl i v koncentráku...

Na jednom byl Zelenskyj v infantilním oblečku leoparda se zipem do půlky dětské hrudi a vítězným vyzorem a druhý se jmenoval "Lovecká sezóna začíná"...

K vtipům, měla jsem celou knížku z 2WW, někdo jí nevrátil, škoda, ale milý byl tento, třeba:

"...i objevil se jednoho dne na hřbitově nápis - Češi, vstavejte, udělejte místo Němcům!"

No jo, bojím se, že si u klávesnic ani nevsimneme, jak daleko to dotahneme kvůli něčemu, co mělo politické řešení, a že bude mega pozdě, až na to přijdeme, jakož že mi je úplně jedno, zda u toho vymažeme Rusaky a Ukrajince z mapy, páč místo radosti a smutku budeme mít úplně jiné starosti, jestli vůbec ještě. Útěchou mi je, že tak nebo tak, budeme přesto Svejkovat.

0 1
možnosti
JF

Tak jestli každý tank zničí nejméně třikrát jako už všechny Himarsy tak se ten trouba nedoplatí;-D;-D;-D

3 0
možnosti
AJ

Takovým, jako jste Vy, se divím, že jste si nepostavil vlevo výchozí pozici UA v mužích, zbraních, systémech, proti počátku stavu RF, že si nedáte na UA stranu vše, co mezitím za rok dostali od spojenců, a že si nekladete žádné otázky a nemáte žádné pochyby.

Přeceňování i podceňování jsou cesty do pekla.

Stav se má vyhodnocovat úplně jinak než výsměchy či emocemi.

Štěstí přeje připraveným a fakticky informovanym. A staci Vám k tomu projíždění západního tisku.

I žádost Zaluzneho, co (proč???) ihned potřebuje a co (možná, někdy...) dostane.

Jinak ten chlap je pro mne frajer. A on ví. Doufám jen, že on i jeho (dobří) lidi se nenechají obětovat, zatímco my tady zobeme všechny tyhle hlouposti o tom, jak je druhá strana zejména - trapná.

Velká naše chyba, velká.

0 0
možnosti
TV

Tihle idioti se fakt zmrazili nekdy v roce 1942. Balada o vojakovi a tak. Jsem si myslel, ze uz to maji za zebou, evidentne ne.

3 0
možnosti
Foto

Výňatek z článku "Tolik k mýtu o nadřazenosti ruských hlavních bojových tanků" https://dsm.forecastinternational.com/wordpress/2022/05/02/so-much-for-the-myth-of-russian-main-battle-tank-superiority/ ... google překladač:

V roce 1991, po pouhých 100 hodinách pozemního boje v Iráku, USA přesvědčivě zjistily, že nejen že M1A1 Abrams může přežít, ale také že irácké T-72 prostě nejsou ani ve stejné lize jako Abrams a britský Challenger. . Během operace Pouštní bouře se Abrams a Challenger ukázaly jako schopné zasáhnout a zničit T-72 mimo dosah 125mm hlavního děla T-72 2A64M, což umožnilo americkým a britským posádkám tanků beztrestně sestřelovat T-72 na velkou vzdálenost. FV4034 Challenger dosáhl sestřelu na více než 5 100 metrů (5 577,4 yd nebo 3,17 mil), což je nejvzdálenější známý sestřel tank versus tank v historii.

V boji zblízka si T-72 nevedl o nic lépe. Posádky Abrams a Challenger se zapojily, manévrovaly proti a porazily T-72 rychleji, než mohly irácké tankové posádky reagovat. Během bitvy u 73 Easting (26. února 1991) porazily prvky 2. obrněného jezdeckého pluku americké armády – včetně přibližně 36 tanků M1A1 Abrams – dvě irácké obrněné brigády v boji zblízka. V bitvě neztratila 2. ACR žádné tanky Abrams a pouze jedno bojové vozidlo M2 Bradley kvůli nepřátelské palbě. Irácká armáda ztratila 160 tanků, 180 transportérů, 12 děl a 80 kolových vozidel.

Postavit se tváří v tvář americkému Abramsovi nebo britskému Challengeru v ruském T-72 se ukázalo o málo lepší než přinést nůž do přestřelky.

2 0
možnosti
LK

Jeden T-72 byl zničen projektilem typu KE (podkaliberní šíp z ochuzeného uranu), který nejdřív prostřelil písečnou dunu, za kterou se T-72 schoval. Při jiné příležitosti byly jedním KE zničeny dva T-72, zaparkované vedle sebe.

Pravda ale je, že Írák měl k dispozici jen exportní verzi T-72, které byly vždy o něco horší než stroje pro vlastní ruskou potřebu (to pro případ, že by se vazalský stát obrátil proti svému chlebodárci) a hlavně jsme dnes o 30 let dál, bojiště se hodně změnilo. Největším přínosem těchto vozidel bude spočívat spíš v podpoře, pozorování a hlavně přenosu získaných dat do velitelské sítě.

0 0
možnosti
NP

Nakonec za to bude zase jen sada ručníků ;-D

2 0
možnosti
JM

J16a39n 62M74o49l30n76á32r

30. 1. 2023 20:05

Kolik, je to korun? Kurz mají umělý. Ale je vidět, že mají strach ze západních zbraní ;-D

0 0
možnosti
TV

Vy nemáte vůbec ponětí. Chtějí jej hlavně z důvodu toho, aby zjistili co tato technika obsahuje, následně proti nim použitím efektivní zbraň. Je to jako ukořistněný systém pancir S1, který se pak okamžitě přes Německo posílal do USA.

0 0
možnosti
AS

Jenom pŕipomenu, že podle RuSSů už zničili 35 Himarsů přičemž bylo dodáno jenom 20 kusů a podle družicových záznamů všechny fungují. Zase pár RuSSáků vydělá na blbosti věrchušky Soudruha Adolfa Putlera.

2 0
možnosti
TV

Pěkná dezinformace. Zkuste se podívat na videa, třeba na navratdoreality, tam uvidíte několik zničených himmars. Jde spíš o chytrou munici než systém samotný

1 0
možnosti
DC

D84a69v71i84d 66C81e16c98h

30. 1. 2023 19:35

Naco im to je, ked maju lepsie Armaty, SU xy, ktore nie su viditelne ani na radare, ani v ziadnej inej oblasti spektra ?Hypersonicke ponorky, bodaky s AI, kevlarove usianky a balisticke rakety s plochou drahou letu...

9 0
možnosti
JM

J89o20s67e73f 64M21i39k19e46l

30. 1. 2023 19:53

Možná jenom, aby se ujistili, že jim to ti zaostalí zápaďáci nezačali kopírovat. ;-D

4 0
možnosti
MZ

Hmm, to zase budou zničeny desítky západních tanků ještě předtím než se na Ukrajinu dostanou.;-D

10 1
možnosti