Ruský voják popsal své matce mučení ukrajinských vojenských zajatců.

Ruský voják popsal své matce mučení ukrajinských vojenských zajatců. | foto: Ukrinform TV

Růže, to je, když rozkrojíš zajatci penis, vysvětlil ruský voják své matce

  • 825
Ukrajinská zpravodajská služba SBU publikovala přepis telefonního rozhovoru ruského vojáka Konstantina Solovjova s jeho matkou, v němž popisuje mučení, kterému jsou vystaveni ukrajinští váleční zajatci ze strany ruské tajné služby FSB. Voják sám přiznává, že se na mučení podílel. Jeho matka mu vyjadřuje pochopení a říká, že by si utrpení Ukrajinců též „užívala“.

Následující popis je silně drastický.

Solovjov své matce nezvykle otevřeně popisuje některé mučicí techniky, které FSB používá na zajatcích. Jednu z nich nazývá „malou růží“.

„Na mužském těle může vyrůst 21 růží. 20 prstů a jeden penis,“ vysvětluje voják. Mučicí technika spočívá v odřezávání kůže na zmíněných částech těla. „Viděla jsi otevírající se růži?“ naznačuje Solovjov, proč je připodobňována právě k této květině.

Jiný způsob mučení spočívá ve vložení trubky do řitního otvoru, kterou se postrčí ostnatý drát. „Zapomněl jsem její jméno. Sud?“ přemýšlí Solovjov.

Přiznává, že i on se dopouští mučení. Zatímco spolu s ostatními vojáky čekají na agenty FSB, mlátí zajatce a lámou jim nohy, „aby nemohli utéct“.

Připouští zároveň, že jejich oběťmi jsou i civilisté. Jednoho starého muže, který měl mít u sebe fotky umístění ruských vojáků, spolu s kolegy umlátil.

„Ubili jsme toho starého muže k smrti, jen obušky. K smrti. Umíš si to představit?“ říká voják pyšně. „Jak dlouho by mělo trvat zabíjení člověka jen obuškem? Obvykle se používá k ukáznění rekrutů,“ dodává.

Solovjov tvrdí, že zabil dvacet lidí a nyní už je „klidný“ a necítí vůči nim žádnou lítost. „Miluji to,“ říká o mučení. Matka mu přitaká. „Kdybych byla tam, taky bych si to užívala,“ podotýká.

Mučení, pytel přes hlavu a strach. Ukrajinec popsal tři dny v ruském zajetí

„Nejsou to lidi,“ říká žena o Ukrajincích, které nazývá „spodinou“. Její syn má pro ně i zdráhavá slova respektu. Diví se, že dokážou trvat na své morální převaze i při mučení.

„Byl jsem velmi laskavý člověk,“ uvádí na konci rozhovoru Solovjov. „Chci ti všechno říct, takže uvidíš, jak jsem se úplně změnil,“ dodává.

SBU zveřejnila osobní údaje vojáka i jeho matky. Solovjov se momentálně údajně nachází v Charkovské oblasti.

Podle zpravodajské služby je záznam hlavním potvrzením politiky genocidy Ukrajinců, kterou okupanti provádějí na okupovaných územích. „Vojenská zvěrstva jsou masově páchána jak na armádě, tak na civilním obyvatelstvu,“ uvádí SBU, podle níž se „masové vraždy, mučení a zneužívání pro okupanty staly normou“.

Ukrajinské vojačky v ruském zajetí svlékali a mučili, tvrdí komisařka

Ukrajinští zajatci líčí řadu případů, kdy byli mučeni. Ti, kdo prošli takzvanými filtračními tábory, hovoří o bití a krutých výsleších. O mučení mluvili i někteří unesení ukrajinští starostové.

Podle komisařky ukrajinského parlamentu pro lidská práva Ludmyly Denisovové krutostí nejsou ušetřeny ani ženy a děti. Ruští vojáci podle ní svlékají, bijí a znásilňují ukrajinské vojačky, z města Irpiň hlásila znásilňování a mučení dětí mladších deseti let.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video