Diskuze

Na evakuaci jako z Kábulu zapomeňte, vzkázal Londýn Britům na Ukrajině

Britové se obávají chaosu, který může nastat při snaze opustit Ukrajinu a vrátit se do vlasti. Ministerstvo zahraničí Spojeného království svým občanům doporučilo, aby se vrátili, dokud je k dispozici dostatek komerčních letů. Vojenskou přepravu, kterou Velká Británie zřídila v případě evakuace občanů z Afghánistánu, nyní zajišťovat nebude.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

L77e75n10k64a 56N70o37v14á

14. 2. 2022 13:30

Myslím, že Britové zapomněli, že Ukrajina není ostrov a dá se odjet i autem :-).

0 0
možnosti
VM

Pro neobčany EU to bude poněkud složitější.

0 0
možnosti
GK

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v pondělí odletí na Ukrajinu, kde se v úterý setká společně s primátorem Varšavy Rafalem Trzaskowským s kyjevským starostou Vitalijem Kličkem. Ukrajině vyjádří podporu a solidaritu ohledně situace na hranicích s Ruskem.

tak tohle jde snad udelat po videokonferenci, na to nemusi letet letadlo na Ukrajinu. Se smejem a nadavame von der Leyen ze letela z Vidne do Bratislavy letadlem a tady to je co. Sice to je dal ale abych nekomu vyjadril podporu na to nemusim letet tisic kilometru letadlem.

5 0
možnosti
HM

Hřib je hrdina. 15.2. má napadnou Rusko Ukrajinu a on tam přesto jede, aby pomohl. Teď nevím, zdali se žene do první linie, anebo s tím napadením není to tak horké.

1 0
možnosti
MR

Ten Putin se musí královský bavit nad těmito akcemi. Ve středu odpíská cvičení a všichni budou za klauny.

8 0
možnosti
HM

A Biden bude vykřikovat, že Rusko zahnal díky sankcemi, které vyhlásil. Vidíte jak umí vyjednávat, jakou má sílu a jaké je Rusko a Putin malé.

2 0
možnosti
JK

Srovnávat Ukrajinu s Afghánistánem se nedá pojmenovat jinak než ztráta soudnosti a kontaktu s realitou. Ukrajina není na konci světa. Možná to v Británii ještě nevědí, ale Ukrajina přímo sousedí s Evropskou unii. :-)

A to tyátro kolem stahování diplomatů z Kyjeva si Západ mohl odpustit. Nejmíň je to příjemné Ukrajincům. Protože ani ti nepředpokládají, že by Rusové Kyjev začali bombardovat a pak ho vojensky obsadili.

Západ ovšem přemýšlí způsobem "podle sebe soudím tebe". Pro Západ nikdy není problém začít házet bomby, dokonce i humanitární :-) přímo na hlavné města svých bývalých kámošů. Stačí si vzpomenout na Lýbii. Jak Italové Muammara Kaddáfího vítali v Itálii s nejvyššími poctami a nedlouho poté bombardovali Tripolis. Nejdřív ale typicky západním pokryteckým způsobem vyhlásili nad Tripolisem "bezletovou zónu".

2 0
možnosti
AN

A94l73e83š 58N92o11v20á54k

14. 2. 2022 9:23

po Lipavském jede do Kyjeva i pirát Hřib...krize je zažehnána.:-)

3 0
možnosti
JJ

J18a84n 91J89í44c63h47a

14. 2. 2022 9:42

Hlavně aby se dostal zpatky;)

0 0
možnosti
MK

Pro ty méně chápavé: v případě Ruské invaze na Ukrajinu nemůže žádná země NATO vyslat letadla na Ukrajinu, protože by se rozpoutala Světová válka. Už je to dost jasné, nebo je potřeba to rozepsat nějak podrobněji?

3 0
možnosti
MK

To jste objevil Ameriku :))

0 0
možnosti
LM

Jaký je problém sednout do auta odjet za hranice?

1 0
možnosti
MB
Foto

Aspirace Ukrajiny vstoupit do EU a NATO je zakotvena v ukrajinské Ústavě a zůstává její absolutní prioritou, reagoval na poznámky velvyslance ve Velké Británii mluvčí prezidenta Volodymyra Zelenskyjeho.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-konflikt-spojene-kralovstvi-vojenska-pomoc-navrat.A220212_133043_zahranicni_misl

Jenomže ta aspirace proběhla až po Majdanu!!

0 0
možnosti
MK

Členství v NATO je ovšem podmíněno územní celistvostí.

0 0
možnosti
Foto

už jsem v klidu, letí tam Hřib , tak je vše vyřešené

9 0
možnosti
DP

D68a30d24a30k 27P67e22t58r

14. 2. 2022 9:11

Slíbí umístít Koněva na původní místo a válka nebude.;-D;-D

1 1
možnosti