Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Řady mrtvých daleko na sever od Bachmutu. Rusové chtějí sevřít kleště

Neustále se mluví o Bachmutu, ale Rusové se ve snaze postoupit dál do ukrajinského území soustřeďují na ještě jednu část fronty. Intenzivní boje se vedou i severněji, ve směru na Lyman, který Ukrajinci na podzim osvobodili. Teď se obávají, že nepřátelské síly je tam chtějí dostat do kleští. Oblast je už delší dobu pod silným ostřelováním.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak doufejme, že to rusácké stisknutí kleští bude probíhat se stejným úspěchem, jako když je chtěli stisknout Chaudard, Tassin a Pithivier.

1 0
možnosti
JN

J71a98n 94N41e23m87e57c

16. 3. 2023 17:52

Hlavně aby rusové udrželi stisk ve svěrači. Jinak bohužel nevíme reálně ztráty, ale podle miziveho postupu rusů bych věřil, že v létě budou postupovat 1. Mnohem rychleji, 2. Na druhou stranu.

0 0
možnosti
BM

Já když tady čtu ty reakce, tak si říkám, jestli je vůbec možné, že se tady bezmezně věří všemu, co naše média píší. Uvědomme si, že úkolem hlavních médií je udržet souhlas populace se zasíláním zbraní na Ukrajinu. Souhlas je podmíněn úspěchy ukrajinské armády na frontě. Tak nám sice nepíšou úspěchy v pravém slova smyslu, ale krmí nás blbostma, jak Rus dostává přes držku, jak jim stále něco dochází, jak mají obrovské ztráty, ale seriózní analýzy od (většinou) bývalých analytiků CIA na amerických serverech hovoří o obrovských ukrajinských ztrátách, o kratičké životnosti ukr. vojáka na frontě, o tom jak se pomalu připravuje západní populace na přerušení pomoci. Proto to směšné vymyšlení "proukrajinské skupiny" která odpálila Nord stream (stejná blbost jako že Vrbětice odpálil Čuk a Gek), aby se mohlo vyšetřit zapojení nejvyšších kyjevských kruhů a tím pádem nepodpora režimu, který teroristickým útokem zničil západní infrastrukturu. A to všechno jen proto, aby nemuseli schlíple říct: Projeli jsme to. Nechci mít Rusa za humny, 68. rok mám pořád vyrytý hluboko v duši, ale buďme realisti. Ukrajina to nemůže vyhrát. Už před válkou to byl vyčerpaný, zkorumpovaný, oligarchický stát s anabolickou injekcí západní pomoci při budování armády (2014 - 2022) pro jediný účel. Válka s Rusem aby se mohly přetrhat ekonomické vztahy Evropy a zejména Německa s Ruskem (primární zájem USA už cca 100 let) a aby se Rusko válkou vyčerpalo. Na chudáky bojující a umírající Ukrajince přitom každý prdí jak na placatý kámen.

7 5
možnosti
VT

Kámo ty si začni číst ruský telegramový kanály ať se drobet dostaneš zpátky do reality, protože bys zjistil že ani rusové už nemluví o tom že mají jen a pouze samá úžasná vítězství a nikdo jim neumírá. (telegram kanál Rybar např.)

Svoje ztráty jednoduše přecházejí mlčením stejně jako ukrajinci přecházejí mlčením své ztráty.

Rusko není žádná země předurčená k vítězství, je to jen a pouze země která žije minulostí a z této dávné minulosti Rusko teď převaážně těží své zbraně a munici. Důvod proč na ruský frontě vidíš nejčastěji zbraně ze šedesátých a sedmdesátých let není proto že si nechávají to nejlepší "na potom".

Jednoduše to jsou ty zbraně které mají k dispozici. Jestli mi nevěříš, začni víc číst ruský zdroje a počti si v diskuzích na co si kluci ztěžujou, nebo nebuď linej a poslechni si co říkají zajatí ruští vojáci - taky dost poučené. Jestli se ti to nechce hledat tak třeba tady: https://www.youtube.com/@VolodymyrZolkin

Ukrajina má své problémy, ale proti Rusku je to země která se svoji korupcí alespoň bojuje, kdeže u Ruska je korupce jedním ze základních stavebních kamenů celého systému.

Mimochodem nějak ignoruješ fakt že Rusko nás má všechny za nácky a zároveň si nějak opominul i fakt že Rusko chce válku za každou cenu: https://youtu.be/wmOIyU97WiI?t=45

"A pokud se domníváte že se zastavíme na Ukrajině, zamyslete se 300krát. Připomenu vám že Ukrajina je jen pouhá průběžná etapa k zabezpečení stretegické bezpečnosti Ruské federace."

Fakt by tě neubylo kdybys občas taky drobet poslouchal co Rusko říká a né si žil jen ve svých představách. Rusko slibuje ukrajině naprosté vyhlazení, konkrétně je to: "Денацификация неизбежно будет являться и деукраинизацией" tj. "Denacif

3 0
možnosti
HJ

Sledujete někdona FB profil UkraineWorld? Ty denní souhrny odhadovaných rusských ztrát jsou v posledních 2 týdnech naprosto brutální. Jak v živé síle tak technice. Doporučuju kouknout. Ikdybych to celého pesimismu dělil dvěma tak je to devastační statistika.

0 0
možnosti
MF

Nemám FB, můžete poskytnout alespoň ty lidské ztráty za dva týdny, pro představu?

0 0
možnosti
PS

Proboha novináři, co to tady píšete? nedávno jste psali, že jim došla munice, mají problém s pohonnými hmotami a ted píšete že vyhrávají? A to útočí čím? lopatami a smetáky? 8-o nebo, že by pravda byla jinde než jak jste psali?8-o

3 14
možnosti
MH

Kde přesně se v článku píše, že Rusové vyhrávají?

7 1
možnosti

Největším bohatstvím každé země jsou její lidé. Je nutno jim poskytnout slušný prostor k životu, ochranu zdraví a vzdělání. Nikoliv vodku, zbraně a nevědomost. Až to v Rusku někdy pochopí, stanou se civilizovanou zemí. Což v tomto století již patrně nehrozí.

19 0
možnosti
Foto

Proto fandite mrhani lidskymi zivoty pro cizi zajmy ze strany UA?

2 2
možnosti
MK

Léto rozhodne a bohužel to nemusí být tak, jak si většina z nás přeje.

0 0
možnosti
MS

většina z nás si nepřeje výhru ruska

0 0
možnosti
KS

Nedávno jsem slyšel v hospodě: kdyby se Ukrajinci vzdali, tak by sice neexistovala Ukrajina, Ukrajinci by byli lidmi druhé kategorie, nesměli by mluvit ukrajinsky, zavřely by se školy a někteří lidi do lágrů, ale byli by živí, což je přece nejdůležitější. Ale na otázku, zda by to říkal, kdybychom byli ve stejné situaci my, odpověděl, že je to nesmyslná otázka, protože jsme v NATO.:-/

15 2
možnosti
JD

J28a81n 12D63r73v13o62t24a

16. 3. 2023 9:08

Kdyby Rusové nedostali tak strastně přes držku a nebyli vysátí ze zásob munice a techniky (což může doplnit Číňan), tak být Američané zaměstnáni soupeřením s Čínou, být v Bílém domě někdo jako Trump a mít stále tak rozložený evropský vojenský průmysl jako máme dosud, tak ... tak to takový nesmysl být nemusí.

0 0
možnosti
PN

P96e16t84r 58N36e14m57e74c

16. 3. 2023 8:51

„Pouhé 2-3 týdny nám budou stačit k tomu, abychom nashromáždili dostatek sil k mírné změně situace z obrany uvázlé na mrtvém bodě k zahájení protiofenzivy,“ řekl Hajdaj...tak tomuto vyjádření úplně nerozumím

0 0
možnosti
JT

J22i27r36i 92T40o62m22a98s

16. 3. 2023 8:54

Počítá s tím, že za 2-3 týdny se přestanou bránit a zaútočí. Čeká na posílení. Zda lidmi nebo technikou neříká.

1 0
možnosti

Že RuSSáckou agresi podporují zcela zblblí RuSSové to chápu. Co je ale nad moje chápání, že mají vůbec nějakou podporu v naší zemi. Co je to proboha za existence?

25 0
možnosti
VC

Cast budou looseri, kteri se za 30 let nikam nedostali a vzpominaji na "stare casy" a zavidi Frantovi, ze se mu dari. Cast bude lidi bez prehledu (propadne bez pameti), kteri si mysli, ze s rusackem bude lepe. Cast bude fandit rusakum, protoze je stve EU a mysli si, ze rusacko je protivaha a podobne.

9 0
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Jsem vinen, přiznal se souzený cizinec, že ubodal svého otce a zranil matku

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  9:15

Krajský soud v Olomouci dnes začal projednávat případ mladíka z Ukrajiny, který loni v březnu v...

Vánoční pohádky

14. května 2024  9:07

Každý rok televize soupeří o to, která uvede oblíbené a již klasické vánoční pohádky jako jsou Tři...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28,  aktualizováno  14.5 8:48

Nejméně 14 lidí zemřelo po pádu obřího billboardu, který se zřítil při pondělní bouři v indické...

Na jihu Ruska vykolejil nákladní vlak. Po útoku zvenčí, tvrdí Moskva

14. května 2024  8:14

Sledujeme online V jihoruské Volgogradské oblasti v úterý vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině...