Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ukrajinská armáda dostala rozkaz, aby opustila zničený Severodoněck

Ukrajinští obránci se budou muset stáhnout ze Severodoněcku a už dostali takový rozkaz. Východoukrajinské město je téměř zcela zničené. Podle expertů je ruský postup důsledkem posil a soustředěné palby. Cílem Moskvy je ovládnutí celé Luhanské oblasti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolik ještě bude muset zemřít lidí, vojáků i civilů, než ukrajinské vládě dojde, že Dombas, Luhansk a Krym s okolím už jsou nevratně v rukách separatistů podporovaných Rusáky a na Ukrajině opět zavládne kýžený mír?

1 3
možnosti
JV

Vy si skutečně myslíte, že by potom zavládl mír? Neuvěřitelné.

1 1
možnosti
FM

Mě by zase zajímalo jaká je skutečnost, a kolik vás zde tak "odborně" horečně diskutujících k vojně alespoň PŘIČICHLO?!!

1 0
možnosti
Foto

Tak já např. na vojně byl, narodil jsem se na místech, kde probíhali největší bitvy na našem území v obou světových válkách v době, kdy jejich účastníci ještě žili, stopy po válce jsou dodnes v okolí i přímo na naší zahradě a taky mě to i zajímá. A když se někdo zeptá, jestli někdo k vojně "přičichl", tak se musím zasmát, protože drtivou většinu těch, kteří ji zažili bylo náročné naučit alespoň obsluhovat jednodušší zařízení. Šachista, který k vojně nikdy nepřičichl bude na tom lépe než ten, kdo na vojně strávil dva roky. ;-)

1 0
možnosti
JK

J17a16n 29K39a10i83s11l39e98r

24. 6. 2022 15:54

Tak se zdá, že fronta je prolomena a obrana v troskách. Inu, poslední dobou je všichni podporují hlavně ústy a skutek utek. Ukrajinská prohra bude naší ostudou.

2 1
možnosti

M13i95c45h15a66l 13Ž53á80k

24. 6. 2022 13:38

"Ruská invaze na Ukrajinu bude středobodem třídenního summitu šéfů států a vlád zemí skupiny sedmi velkých ekonomik G7, který v neděli začne v bavorském alpském zámku Elmau. Německý kancléř Olaf Scholz..."

- cele to organizuje slibotechna? Prestante russákům platit a máte vyřešeno! Oni taky na všechny dohody kašlou.

1 1
možnosti
MK

Výborná rada! Malinký problém je, že Němci jsou bez ruského plynu úplně v řiti. A my pochopitelně s nimi.:-)

7 1
možnosti
RM

Od začátku říkám, že je potřeba, aby Ukrajinci přenesli boj na Ruské území a začali oplácet stejnou mincí. Je potřeba, aby dostali takové zbraně, které jim umožní na oplátku ničit ruská vojska ještě na jejich území, ruskou infrastrukturu, ruskou ekonomiku a i ruská města.

Takhle jednostranná válka, kde jeden má zázemí úplně netknuté a jeho obyvatelé nejsou válkou téměř dotčeni, kdežto druhý má území napadrť, obrovskou vnitřní migrační vlnu a zničenou ekonomiku se nedá dlouhodobě udržet. Tak silný, aby něco takového mohl financovat Západ už dávno není.

A sankce, které jsou sotva tak od 1/4 světa na tom moc nezmění. Válka se vyhrává ničením nepřítele, tj. jeho vojsk, výroby, infrastruktury, zásob, obyvatelstva, atd... A to jakýmikoliv prostředky. Telefónování to fakt nezachrání. A představa, že Ukrajina, která má mnohem menší rozlohu a třetinu živé síly válku proti silnějšímu nepříteli vyhraje "jaksi galantně" a "dle západních standardů", když druhá strana používá úplně všechno je úplně mimo. Válka slabšího proti silnějšímu se nedá vést polovičatě, ve smyslu budeme je šetřit, když oni použijí všechno. Tu je potřeba vést bud naplno, anebo se raději vzdát.

A pokud rusové začnou vyhrožovat tím, že po útocích na své území použijí jaderné rakety, tak je potřeba je Ukrajincům dodat také a vyrovnat síly. Po naprostém porušení Budapešťského memoranda na ně mají nárok.

9 11
možnosti
VV

Naprostý souhlas, pokud chceme pomoci, tak ne tím, že se vymlouváme, a nejsme schopni dohodnout s firmami válečnou výrobu pro Ukrajinu, Ukrajina navíc žije z ad hoc darů jednotlivých zemí, není to systematické dodávání zbraní a munice. Proto je proti Rusku odsouzená k ruské verzi míru. Nemyslím si až tak, že Rus je slabý, on na omezené frontě dokáže vytvořit obrovský tlak. Spíš mi to mocensky připadá, že Západ tahá za slabší konec, protože máme větší strach z eskalace než Rus. Rus klid ně spálí celou planetu jadernejma hřibama, což západní společnosti nepřipustí a proto Ukrajina na toto doplatí.

4 1
možnosti
LF

Americké raketomety HIMARS už operují na Ukrajině.R^

Rusko zuří.;-D;-D

7 0
možnosti
DJ

D13a60v56i96d 55J81e58c96h

24. 6. 2022 12:55

Jen aby stačily něco zasáhnout dřív, než budou zasaženy samy, jak to dost často vidíme, už se ani cenzura tak nesnaží jako ze začátku...8-o

7 8
možnosti
VD

GRAD vs. HIMARS. Plošně vs. přesně. Rusko. vs. Ukrajina.

https://twitter.com/carramba66/status/1540282504858537984

2 0
možnosti
JS

Stáhnout se bylo dobré řešení. Ukrajina potřebuje zachovat své vojáky živé. Rusko na Donbase postupuje, ale výsledek této bitvy není to samé jako výsledek celé války. Ruské síly se extrémně vyšťavují a nevydrží dlouho takto tlačit. Ukrajina má čas a stále na ní proudí nové zbraně. Putin to ví, proto potřebuje rychle uhrát nějaké vítězství pro ruskou propagandu, dokud má Rusko palebnou převahu. Pokud padne Severodoněck i Lysyčansk nebo Kramatorsk, na výsledku války to nic nezmění. Donbas je teď jako mlýnek na maso, totální destrukce všeho pomocí dělostřelectva a masakr vojáků na obou stranách.

Rusku brzy dojdou vojáci, ač to zní nepravděpodobně. Putin v Rusku pro svoji special op mobilizaci nevyhlásí. Rekrutuje proto v oblastech s neruským obyvatelstvem (jako je Burjatsko, Dagestán, atd.) a hlavně na Donbasu. Místní tam sehráli úlohu užitečných idiotů. Cílem Ruska je "osvobodit" Donbas, ale nikoliv jeho obyvatele, jak si místní naivně myslí. Z ruského pohledu obyvatelé těch dvou pseudorepublik nejsou Rusové v tom smyslu, aby figurovali v ruských seznamech zabitých a raněných. Je to vítaná vojenská síla, proto Rusko (resp. ty pseudorepubliky) na Donbase vyhlásilo mobilizaci a rekrutuje každého muže, který je schopný pohybu a hned je posílá do toho mlýnku. Na jejich životech nikomu nezáleží. Je to proruské obyvatelstvo, Ukrajině chybět nebude a Rusku také ne. Jednou se ale tato zásoba nevycvičených vojáků vyčerpá a poměr sil se obátí.

Rusko nemá žádnou šanci Ukrajinu v konvenčním boji porazit. Putin může doufat v nějakou "mírovou" dohodu a postoupení území, ale na to Ukrajinci nepřistoupí.

8 1
možnosti
MJ

Žádný taktický ústup, prostě prohrávají navzdory dodávkám těžkých zbraní ze Západu, které po takových úprcích zpravidla končí v rukou nepřítele. Proč by jinak Amíci z Himarsů vyloupli elektroniku, že?

10 10
možnosti
Foto

Raketomety se používají z velkých vzdáleností (10 a víc kilometrů) za frontou.

Rusové postupují rychlostí v řádu stovek metrů až kilometrů za den a to jen ve velmi omezených oblastech. Jak by se mobilní zbraň při takto rychlém "úprku" měla podle Vás dostat do rukou nepřítele?

7 1
možnosti
PM

P39e59t72r 45M37u46n32z69a51r

24. 6. 2022 12:10

No doufám, že zcela zlikvidovali železniční síť. protože rusák musí obsazovat města kvůli své závislosti na železniční síti, nemůže je obcházet.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!