Policie v Ugandě osvobodila unesenou americkou turistku a jejího řidiče

  • 7
Ugandská policie osvobodila 35letou americkou turistku a jejího místního řidiče, které v přírodní rezervaci před několika dny usnesli ozbrojení muži. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na oznámení ugandských úřadů. Policie uvedla, že oba jsou v pořádku a v bezpečí. Bližší detaily neposkytla. Únosci unikli a jejich totožnost není známá.

Skupinu turistů obklíčili čtyři ozbrojení muži v úterý v Národním parku královny Alžběty na jihozápadě Ugandy. Drželi je v šachu zbraněmi, následně se zmocnili dvou lidí a zmizeli v křoví.

07.dubna 2019 v 19:01, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 06:49

Police & its sister security agencies have today rescued Ms.Kimberley Sue, an American tourist together with her guide who were kidnapped while on an evening game drive at Queen Elizabeth National park.The duo are in good health & in the safe hands of the joint security team.

Později prostřednictvím telefonu jednoho z unesených požádali o výkupné půl milionu dolarů (11,4 milionu Kč). Zbylé čtyři turisty nechali únosci na místě a nijak jim neublížili.

K únosům dochází v ugandských přírodních parcích zřídka, napsala agentura AP. Národní park královny Alžběty patří k turisticky nejoblíbenějším v zemi.

K záchraně americké turistky a jejího řidiče poblahopřál na svém Twitteru americký prezident Donald Trump.

07.dubna 2019 v 21:50, příspěvek archivován: 08.dubna 2019 v 06:53

Pleased to report that the American tourist and tour guide that were abducted in Uganda have been released. God bless them and their families!

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video