Hotel, postel - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Turistky se udusily ve sklápěcí posteli

  • 13
Ve Španělsku zemřely dvě starší britské turistky. Udusily se ve sklápěcí posteli, která se na ně ve spánku nešťastnou náhodou překlopila. Těla žen zůstala uvězněná pod dřevěným rámem celou noc. Zranění na rukou a obličeji ukazovala, že se marně snažily zpod těžkého rámu dostat.

Šedesátnice Mildred Bowmanová a Alice Wardleová trávily dovolenou ve španělském letovisku.

Minulou středu po večeři se uložily ke spánku na sklápěcí posteli. V noci se těžký dřevěný rám uvolnil ze zdi a spadl na spící sestry. Personál je objevil ráno, když se po nich začali shánět přátelé.

"Příčinou smrti bylo udušení," citovalo internetové zpravodajství SkyNews mluvčí letoviska. Podrobnosti nechtěla uvést ani pracovnice cestovní kanceláře, která Britky přivezla do Španělska. Případ vyšetřuje policie.

Ta také nařídila ubytovacímu zařízení, aby hosty, kteří mají v pokojích stejný typ postelí, raději přestěhovalo do jiných apartmánů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video