Diskuze

Turci překročili Eufrat a ostřelují Kurdy v Kobani. USA stojí mezi spojenci

Turecká armáda už několik dní ostřeluje město Kobani na severu Sýrie. Tamní Kurdové, kteří si město před lety vybojovali od Islámského státu, tak čelí další invazi. Na východ od Eufratu se přitom kurdští bojovníci stáhli poté, co Turecko napadlo Afrín a s USA se dohodlo na odsunu Kurdů z Manbidže. Kobani už hlásí první civilní oběti útoku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J48a72n 24P61u64l51e96c

5. 11. 2018 11:07

Erdogan vydírá Evropu uprchlíky a té nezbylo nic jiného, než zradit Kurdy, proč ale Kurdy zradil Trump to nechápu. ;-(

2 0
možnosti
KN

Je to easy-America first

0 0
možnosti
JB

To se stalo před třemi dny, jaká je situace dnes idnes?

1 0
možnosti
JT

Pane Babko,

nějací poranění novináři jsou ošetřování v manbijské nemocnici, kde je navštívil William Roebuck, diplomat USA. Zajímavé je, že východorojavští ranění jsou ošetřování v "nezávislé" Manbiji.

https://syria.liveuamap.com/en/2018/3-november-coalition-envoy-william-roebuck-visits-the-anha

0 0
možnosti
VK

Spojenec nespojenec, mouřenín může jít. Jen abychom tím mouřenínem příště nebyli my.

:-(:-(

1 2
možnosti
JK

Titulek by měl správně znít - Turečtí teroristé napadli Sýrii.

Už zasedá OSN ?

A co sankce vůči Turecku, nebo nějaké to humanitární bombardování Turecka ?

6 0
možnosti
KR

K61a79r51e72l 76R79a91k

7. 11. 2018 20:48

Dva spojenci. To píšete z hospody?

0 1
možnosti
JN

J19i54ř36í 28N63o46s48e82k

3. 11. 2018 21:22

stejně jakej byl za komunistů hnusnej klídek....teď co zvítězila nenažranost naší "demokratické" civilizace je alespoň nějaká sranda...

3 0
možnosti
JB

"Turci doposud podporovali Kurdy." Já bych řekl, že je to dost odvážné tvrzení. Turci Kurdy na svém území pravidelně masakrují. I tady na Lupě se již před rokem nebo více psalo, že Turci na Kurdy pravidelně útočí i v Sýrii. Osobně bych řekl, že Turci vlítli do Sýrie aby mohli podpořit Turkmeny a decimovat Kurdy, krom jiných důvodů jako snadnější odkup ropy, památek a někdy i celých továren od IS. Kurdové jsou naši spojenci, které vyzbrojujeme, zatímco na ně náš spojenec z NATO útočí. Američané stojí mezi Kurdy a Turky, dvěma svými spojenci, co na sebe střílí. Američané vyzbrojují a zásobují jednotky, které proti nim pak bojují pod vlajkou IS a když se jim nedejbože něco stane, jezdí se IS léčit a odpočívat do spojeneckého Turecka ;-D. Jinak Turci, Američané, Britové a Francouzi v Sýrii nemají co dělat. Není na to žádná rezoluce OSN, nebyli pozváni zvolenou vládou Sýrie. Jediné legitimní ozbrojené složky na území Sýrie patří Sýrii a Rusku a dají se pochopit Kurdové, co mají asi nějakou tichou dohodu se syrskou vládou a bojují o život, protož ejim jdou po krku skoro všichni.

7 1
možnosti
OH

Jen tři poznámky:

1) "pozvání" mají také Iránské jednotky a shia milice z Afganistánu a Iráku. Spekulovalo se i o speciálních jednotkách Číny z "důvodu lovu" radikálních Ujgurů. A speciální případ je provincie Idlíb či Afrín, tam je to pro Turka za tichého souhlasu Damašku, byť neoficiálního.

2) Kurdové měli dohodu o "neútočení/toleranci", kterou obě strany dlouhodobě dodržovaly, a docela dlouho jednali ohledně "návratu pod Damašek". Ale pak Kurdové hloupě uvěřili USA a odmítli veškeré nabízené dohody. Doplatili na to v Afrínu a teď i na svých východních državách.

3) zapomenul jste na Izrael, ten také nemá pozvání, stejně jako další členové "Koalice proti Daesh"

3 0
možnosti
JR

J74i50ř41í 56R25y64s

3. 11. 2018 21:01

Jestli to tam dá pan Putin do pořádku, tak sním vlastní klobouk

0 0
možnosti
HU

Mám takový pocit, že zajištění bezpečnosti a stability nastane podle Turků poté, co se jim podaří zabít posledního Kurda.

3 0
možnosti
AS

Co pamatuji, tak Turci byli falešní a nespolehliví jak mezi sebou, tak i na mezinárodním kolbišti. Je velmi trapné, že bylo dovoleno, aby se stali členy NATO! Vypadá to že mají blíže k teroristům, než právě k NATU. Pokud by tam američané neměli základny, tak by zřejmě už členy NATO ani nebyli. Je to pokrytecký hnus jak od USA, tak i od EU!

3 0
možnosti
RS

Turek si může podobné chování dovolit jen díky tomu, že mu ho toleruje jak Rusko tak USA.

3 0
možnosti
KN

Máš rád Turky ? Ty kluky pohanský? Yes i da;-D!!

0 0
možnosti
MS

M65a60r63k 66S42t38e86i98n

3. 11. 2018 19:52

Opravdu jsme členem klubu, který hájí demokracii a lidská práva a právo národa na sebeurčení? Já si to nemyslím. Najednou se to USA nehodí do krámu, ale bude neustále kritizovat Rusko za Krym a tady je to běžná záležitost.

9 0
možnosti