Diskuze

Opozice šije do Erdogana kvůli slabé liře, Turci však řeší drahou cibuli

Turecko trápí těsně před zásadními prezidentskými volbami několik ekonomických problémů. Zatímco politici a ekonomové řeší neustále klesající hodnotu liry, obyčejní Turci nadávají na čím dál dražší potraviny. Vláda se proto rozhodla zakročit a nedostupné komodity začne dovážet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J31a87n 68Z65e73m54a24n

23. 6. 2018 14:03

Takže síla měny jim jde soustavně do kopru od nástupu Erdogana k moci, ale ekonomika prý roste (jakkoli asi ne tak jako ty ceny cibule a brambor) a pokračování autokratického Erdogana u moci přinese prý ještě silnější hospodářství a demokracii...

Tomu snad nemůže uvěřit ani turek. :-P

0 0
možnosti
MZ

Žeby se do Turecka dostalo opožděné arabské jaro...

0 0
možnosti
KH

No nejpočetnější armáda neznamená zrovna super, vzpomeňme si jak turečtí generálové nasadili tanky leopard proti silámskému státu a skončilo to totálním fiaskem.

0 0
možnosti
KK

Turecko se vydalo venezuelskou cestou a jako Venezuela taky skončí

2 0
možnosti
MU

Muslim jako komunista - ekonomika (ani nic jineho) mu do rukou nepatri, jinak se to rozpadne. Viz levicaci ve Venezuele - zeme plove na rope, ale lidi umiraji hlad.

0 0
možnosti
PD

P29e28t80r 64D62l39o32u91h92ý

23. 6. 2018 11:23

Třeba v UAE jim to funguje velmi dobře zatím (samozřejmě, že start hlavně kvůli ropě, ale už se dokázali slušně přeorientovat, teď tvoří výrazně menšinu příjmů a podíl dále klesá), jenže tam socialismus opravdu nejedou (možná pro pár lokálců). To, co se děje ve Venezuele, je mimo moje chápání.

2 0
možnosti
TH

"Na padající měnu si ovšem oslovení istanbulští Turci nestěžují a mnozí si toho ani nevšimli. Růst cen je ovšem citelně trápí." To je jako napsat "Na protržení přehrady si obyvatelé města nestěžují a mnozí si ho ani nevšimli. Bahno a plíseň v domech je však citelně trápí." ;-D

6 0
možnosti
PD

P43e53t77r 51D97l48o37u17h39ý

23. 6. 2018 10:21

No ono na dramatický nárůst cen některých potravin nemá vliv jen oslabování kurzu, ale i ochranářská politika, kdy je značně limitován jejich dovoz. Měna má proti dolaru třeba poloviční hodnotu než před časem, ale potraviny stojí klidně sedmkrát víc...

3 0
možnosti
DR

Smutné , ke ́d prezident musí riešiť cibuľu ! Pamätám na čas , keď Husák riešil toaletný papier , keď zhorela Harmanci mašina na toaletný papier.

Egdoan rieši cibuľu a Putin rieši medzinárodné spiknutie medzinárdného kapitálu , že americkí špioni za týždeň vychlastali v Rusku celoročné zásoby piva!

Blahoslavení fuhreri národov!

3 0
možnosti
TK

T66o49m22á13š 88K76r89á10l

23. 6. 2018 10:08

Oni ti Turci svym chovanim a pristupem maji do EU mnohem blize, nez by se mohlo zdat;-D Kdyz se clovek podiva na vlady v Madarsku, Polsku, u nas lze takto castecne zaskatulkovat Babis v Rakousku Kurz...nebo lide, strany kteri nejsou ve vladnich funkci, ale vidi to podobne Zeman, LePen, AFD, .... tak to jsou presne ti oblibenci nasich "cibularu";-D Usmevne na to je, ze oni budou o tech s Turecka radeji tvrdit, ze zde chteji vlacit a vyznavat islam, ale pritom ta cibule je mnohem lepsi popis toho, jak lze vnimat obcany Turecka.....

1 0
možnosti
TH

Zase dělá ramena. Tady nejde o žádné finanční hry investorů, ale prostě a jednoduše o skutečnost, že v zemi, kde je u vesla takový agresivní malý Hitler, by investoval jen stodukát. Naopak je nejlépe odtamtud dostat své prachy pryč. Pokud vyhraje Erdogan a začne zasahovat do politiky centrální banky, tak se z turecké liry stane podobně kvalitní toaletní papír jako z venezuelského bolivaru.

17 0
možnosti
MU

Jo. Hilter taky prevzal Nemecko, ktere se stavelo na nohy, a nebyt valka, tak by se mu stejne ekonomicky rozpadlo nasledkem jeho pristupu k hospodarstvi.

0 0
možnosti