Diskuze

U pobřeží Tuniska se utopilo 20 uprchlíků, po dalších pátrá pobřežní hlídka

U Tuniska se v minulých dnech potopila loď převážející migranty, zemřelo nejméně 20 uprchlíků. Těla se našla v úterý ráno u pobřeží u východotuniského letoviska Sfaxu, pobřežní hlídka podle agentury Reuters stále pátrá po zhruba 30 pohřešovaných.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Je to velmi jednoduché tyto tragedie zastavit. Hlídat hranice proti narušitelům a ty co již jsou v Evropě odstřihnout od sociálních podpor.

0 0
možnosti
LV

L94e80o 21V41á14l42e29k

10. 6. 2020 16:49

Komu není rady, tomu není pomoci. Zažádejte si regulérně o azyl a za ty peníze co dáte pašerákům můžete cestovat do vysněné země l.třídou. Nebo nemáte na azyl nárok, nejste z ohrožené země a chcete jen parazitovat na bohaté Evropě?. Tak zvedněte zadky a začněte pracovat a budovat ve své zemi lepší zítřky.

0 0
možnosti
PK

Boze ,boze ,zachran cesko pred tu cernou epidemiji . Komu to nestaci ,tak at zvedne zadek a podiva se do Mnichova. Kam se otocis , a jak otevres oci ,tak vidis cernotu.8-o8-o

5 0
možnosti
LS

20 se utopilo a 30 se pohřešuje.

Jak to víte?

Ony existují nějaké seznamy zaplatil - v převozu - úspěšně dovezen do EU??? ;-€

8 0
možnosti
SD

Nedávno jsem slyšel v rádiu rozhovor s nějakou "expertkou". Domáhala se tam, jak bychom měli pomoc, že se jen vymlouváme a nenabízí mě řešení (i když nabízíme). Jako třešničku na dortu uvedla postoj V4 a označila ho jako porušení evropského práva.

Přitom by právě ono přijetí bylo tím porušením. Podle evropského práva mají nejdříve vyhledat nejbližší bezpečnou zemi, aby se vyhnuli ohrožení života a teprve potom mají právo hledat vlastní štěstí.

Takže nás vlastně většina EU chce nutit k porušování vlastních zákonů.

15 0
možnosti
MS

Njn, v Tunisku je to hotové peklo, zatímco v Evropě tedy Koroňák definitivně končí.

Jinak, nemusíme nad tím povinně truchlit? Abychom pak nebyli obviněni z podpory a šíření terorismu.

8 0
možnosti
TZ

iDNES mám rád hlavně pro jejich vyváženost a že dbají na to, aby negativní zprávy občas střídaly ty veselejší.

7 0
možnosti
MR

Pro pana Kuhra,

Pojďme tedy více rozvést rozdíl mezi emigrací z ČSSR a současnou migrantskou vlnou. Kam tedy lidi z ČSSR utíkali? V drtivé většině do Německa, Rakouska a zemí západní Evropy. Část pak do USA, které jsou de facto původem evropské, co se týče mentality, kultury i náboženství.

Tzn., že češi utekli tak maximálně za humna a nezdrhali hromadně přes půl zeměkoule a ještě k tomu na gumových člunech přes atlantik.

Co brání nespokojeným Somálcům a Eritrejcům zakotvit třeba v Keni, Tanzánii, Mosambiku nebo Botswaně? Rasově i kulturně to mají daleko blíže, než ti zlí, xenofobní a rasističtí běloši v Evropě.

14 0
možnosti
JK

J57i43ř78í 98K62ü72h60r

10. 6. 2020 7:49

To se ptejte spíše opačně? Kdo bránil občanům ČSSR tenkrát a kdo brání migrantům dnes? Tenkrát byl za humny jiný svět. V Německu byla (dobře placená) práce atd. Není to o jen vzdálenosti v kilometrech.

0 10
možnosti
JK

J48i45ř16í 90K38ü60h13r

10. 6. 2020 7:24

Když nějakou svoláte, tak proč ne?

0 4
možnosti
JK

Uprchlíci? Ze subsaharské Afriky? Která válka tam zuří? Tito ilegálové tak leda prchají před podmínkami, které si v Africe sami vytvořili a přesně takové podmínky přinášejí do zemí, které je přijmou. Moje lítost s nimi je nulová.

12 2
možnosti
JK

J46i12ř64í 59K30ü44h60r

10. 6. 2020 7:18

Nemusí nutně prchat před válkou. V ČSSR taky válka nebyla a kolik lidí utrhlo i skrze hlídané hranice. A to byl život v ČSSR tenkrát asi o dost lepší, než na spoustě míst v Africe dnes.

1 11
možnosti