Trump neporušil tradici a rozsvítil vánoční strom v zahradě Bílého domu

  • 50
Ani Donald Trump neporušil více než devadesátiletou tradici amerických prezidentů a v zahradě Bílého domu rozsvítil Národní vánoční strom. Ten letos dovezli z Colorada. Hudební doprovod tradiční slavnosti obstarala hudba amerického pozemního vojska.

Ceremoniál se obešel bez dlouhých proslovů. „Veselé Vánoce všem,“ řekl prezident a vyzval přítomné, aby rozsvícení stromu společně odpočítali od deseti. Strom se poté rozzářil rudými a zelenými světly.

Trump se akce zúčastnil se svou ženou Melanií a svými dětmi.

29.listopadu 2018 v 00:32, příspěvek archivován: 29.listopadu 2018 v 06:13

On behalf of @FLOTUS Melania and the entire Trump family, I want to wish you all a very MERRY CHRISTMAS! May this Christmas Season bring peace to your hearts, warmth to your homes, cheer to your spirits and JOY TO THE WORLD! #NCTL2018 https://t.co/XNMJQ5JDSU

Prezidentské zahájení Vánoc se na trávníku před Bílým domem odehrává každoročně od roku 1923, kdy strom poprvé rozsvítil třicátý prezident USA Calvin Coolidge.

Žádný z jeho prezidentských následovníků tradici neporušil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video