Donald Trump odjíždí z Trump Tower (17. ledna 2024)

Donald Trump odjíždí z Trump Tower (17. ledna 2024) | foto: Profimedia.cz

Tajemné skvrny na Trumpově dlani. Spekulace o syfilisu ukončil list papíru

  • 126
Donald Trump v posledních dnech ovládá nejen zámořská média. Na politickém poli sbírá úspěchy, bouřlivou debatu však vzbudily i podivné skvrny na jeho ruce, které minulý týden ukázal na cestě k soudu. Spekulovalo se o roztodivných chorobách, skutečnost je však podle členů jeho týmu mnohem přímočařejší.

Minulou středu zachytili fotografové Trumpa při přesunu z Trump Tower do budovy soudu, kde ho čekalo slyšení v procesu s novinářkou Elizabeth Jean Carrollovou. Nenápadné zamávání příznivcům však zažehlo neočekávanou kauzu. Trumpovu pravou ruku zdobily podivné skvrny.

Spekulace o jejich původu se nejprve zhostil zámořský bulvár, později se přidala i respektovaná média jako Forbes či Business Insider. Jednou z teorií bylo, že Trump, který je posedlý čistotou a neustále používá dezinfekci, má extrémně vysušené ruce. Skvrny tak někteří považovali za popraskanou kůži.

Profesor dermatologie Joshua Zeichner přinesl další variantu. Upozornil na to, že fleky mohou pocházet ze sportu. Trump je proslulý tím, že pohybu příliš neholduje, miluje však golf. Otlačeniny od hole se jevily jako pravděpodobný scénář. Magazín Newsweek vyvracel spekulace o syfilisu i nákaze herpes virem. Vzhledem k Trumpově věku byl ve hře i obyčejný pád na zem.

Trump baží po absolutní prezidentské imunitě. Bez ní nejde vládnout, míní

Až po třech dnech přišel s vysvětlením Trumpův tým, který ho zatím úspěšně provází republikánskými primárkami. Někdejší prezident se před cestou k soudu omylem pořezal o list papíru. Skvrny patrné na fotografiích jsou prý pouze rozmazanou krví, píše New York Post.

Hlavní favorit na republikánskou nominaci tak zakončil nechtěné rozptýlení od aktuální politických i soudních bitev. V Iowě s přehledem vyhrál, v úterý změří síly s Nikki Haleyovou v primárkách v New Hampshiru. Radost mu o víkendu udělal i Ron DeSantis, který z klání odstoupil a vyjádřil mu podporu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video