Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

V USA jednají o nové straně. Republikáni zažívají po Trumpovi exodus členů

Republikánská strana přichází o členy, odhalují data z amerických voličských záznamů. Lidé jako důvody uvádí zteč Kapitolu a celkovou nespokojenost, kam se strana pod vládou exprezidenta Donalda Trumpa posunula. Část republikánů přemýšlí o založení nové středopravicové strany, která by byla očištěna od Trumpova odkazu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

A coalition of blacks, Latinos, feminists, gays, government workers,

union members, environmental extremists, the media, Hollywood ,

uninformed young people, the “forever needy,” the chronically

unemployed, illegal aliens and other “fellow travelers” have ended

Norman Rockwell’s America .

You will never again out-vote these people.

1 0
možnosti
JB

J15a80n 50B25a97b27i37č42k97a

12. 2. 2021 18:59

Celkem existuje v USA 5 politických stran, které staví kandidáta na presidenta. Takže kdo chce volit třetího, má možnost To by mohlo sloužit za poučení, že další strana nemí naději.

Poslední významný kandidát, který jako třeti se zůřastnil i diskusí byl Perrot, který odvedl republikánům hodně hlasů

1 0
možnosti
RH

Ralph Nader. Do discuzi ho nepozvali, ale v 2000 dostal pres 3 miliony hlasu.

0 0
možnosti
OP

Pokud novou stranu založí bývalí republikáni z Reganovy éry a z éry otce a syna Bushů, nebude to žádná středopravicová strana, ale opět klasická tvrdá a nesmlouvaná pravičácká partaj a vůbec se nejedná o cosi, co se formuje zdola!

2 2
možnosti
TK

Trump musí v dalších volbach kandidovat. Podle mě nominaci od Republikánu nedostane tak bude muset sám a tím umožní demokratům vítězství.

0 0
možnosti

Pokud bude kandidovat za kohokoliv, Demokraté zvítězí tak jako tak. Největší překážkou pro zastavení "progresivní levice" je teď právě Trump.

4 1
možnosti
JJ

Když se podívám na historii amerických prezidentů podle příslušnosti stran, tak vidím, že se skoro pravidelně střídají. Vždy během jednoho nebo dvou volebních období naštve vládnoucí strana své občany tak, že sáhne ke změně.

Takže nyní vyhráli po republikánech demokraté. Tak nedělejte z demokratů svatoušky a z Bidena s Kamalou spasitele. Za pár let se zhnusí tak, že potáhnou do kytek zase oni a na pár let se ujmou vlády zase republikáni.

Krást, zneužívat své pravomoci a neplnit sliby voličům, dokáží všechny strany stejně. (příklady máme i u nás). Jde jen o to, poštvat lidi mezi sebou, aby se nenáviděli, politiků si moc nevšímali a ti si mohli dělat své čachry a zákulisní "šmejdoviny".

Nakonec je jedno , kdo v USA bude u politické moci. Skutečnou moc a vládu nad státem mají multimilionáři, kteří prezidentské kandidáty sponzorují a podporují.

Nyní mají "posvícení" demokraté a za pár let budou plakat nad hrobem jejich miláčků. Jak se i minule stalo s polobohem a nositelem Nobellovy ceny míru, aniž by si ji zasloužil. Nechápu když byli Demokraté tak úžasní, ještě k tomu s nadčlověkem a spasitelem Obamou, jak mohli prohrát volby s Antikristem Trumpem. Takže se demokraté připravte. Za jedno, či dvě volební období půjdou nyní zvolení vládci moci v USA s ostudou do zapomnění a vystřídají je na chvíli Republikáni nebo nějaká jiná, nově vzniklá strana, která bude ale zase jen a jen to samé. Demokraté a Republikání se liší jen v jednom. Kdo více zadluží státní rozpočet na sociálních dávkách a rozmnoží více množství přistěhovalců v USA.

6 4
možnosti
OJ

Souhlasím. Jen je bohužel reálná hrozba, že až demokraty vystřídají republikáni, budou to republikáni, kteří se od demokratů nebudou ničím lišit.

On je vlastně už dávno v USA systém jedné strany s dvěma tvářemi, v jejímž rámci se střídá několik vlivných rodin.

Trump byl anomálie, hozené vidle do tohoto systému. proto musel být nejen odstraněn ale i zdiskreditován ten tzv. "Trumpismus". Jako pojistka, že žádná anomálie už nebude připuštěna. Stačí se podívat na to enormní úsilí impíčnout prezidenta který není ve funkci. Účelem je zabránit mu aby mohl ještě kdy kandidovat do čehokoli. Tak moc se bojí vůle lidu (že by ho mohli zvolit). Už jen to by mělo být pro lidi signálem, že Trump dělal v určitém ohledu dobrou práci, ale ne, většina lidí myslí přesně tak, jak média určila. Přijali obraz velkého zlouna, přitom co udělal? Udržel pod krkem Čínu, udržel pod krkem Koreu, i Irán. A to vše aniž začal jedinou válku. Stáhnul mraky vojáků domů naopak. Stáhnul mraky průmyslu zpět do země a před Covidem byla v US nejmenší nezaměstnanost od 30 let a nejmenší nezaměstnanost afro-američanů vůbec. Co udělal dál? Řekl, že ilegální imigrace je ilegální. :) Ale lidi jsou emocionální: "Podívejte ty hloupé tweety! A ta patka! Tss, tss, tss."

Můj odhad je, že republikáni vygenerují někoho, kdo bude mít podobnou rétoriku jako Trump, ale v reálu bude plně establišmentovej. Slízne protestní hlasy, přitom bude dělat politiku jako Bush, Clinton, Obama, ... Jak řekla Wojcicky (šéfka Googlu): "Situaci Trump už nedopustíme!"

4 6
možnosti
OJ

Otázka na znalce US zákonů:

Co vlastně brání tomu, aby soupeřily o Bílý dům 3 strany?

0 0
možnosti
Foto

Nic. Dokonce si myslím, že středopravá strana odštěpenců by odlákala nekomunistické voliče a Trump by měl své jisté a vyhrál by o to snáz.

1 2
možnosti
Foto

Ahoj Jasánci! Levičáci jsou zoufalí. Impíčment zase nevyjde, Trumpův návrat se blíží (1386) a oni nevymysleli jak z krize bo senil už nic nevymyslí a Kakamila by i na dnešní dobu byla příliš komunistická. BML nic nevymyslí a Čína jede a platí jidášské peníze Hunterovi. Skončí to občanskou válkou? Potřebují USA Pinocheta? Tak přejme senilníkovi čínskému ať dá čtyři roky a předá USA Donaldovi sice zbídačené ale aspoň trochu demokratické! Jj, pročínští Jasánkové už na moje příspěvky odpovídají sprostě a korektor je nezamázne. Víte proč? Protože pravičáci neoznamují. To je charakterová vada liberálů bolševníkových. Chá!

3 11
možnosti

Ještě není ani 9 hodin ráno a už takhle zlitej. Peleško, Peleško.

7 0
možnosti
OJ

Myslím si opak než většina tady. Podle mě se demokratická strana posunula tak extrémně doleva, že pokud by od ní měla být republikánská strana vzdálena tak jak bývala v minulosti, musela by se stát prakticky tím, čím byla demokratická strana ještě někdy před 10 - 15 lety. Tedy levicovou stranou. V USA by byl prakticky systém jedné strany o dvou frakcích, kde by si nikdo nedovolil byť jen slůvkem zpochybnit jakoukoli z dalších progresivistických myšlenek se kterou nepochybně budou přicházet. Demokratická strana by přišla například se zákonem že běloši musí platit reparace za otrokářství a republikáni by se maximálně odvážili licitovat o její výši, protože pokud by byli proti tak - Jste Trump-extrémisti.

Podle mě musí jít republikáni jinou cestou a to stát se skutečnou konzervativní opozicí. Ta poptávka je, nezapomínejme na počet hlasů pro Trumpa které dostal, přestože prohrál. Ony ty progresivistické nesmysly budou postupně štvát čím dál víc lidí a potom budou hledat platformu, která bude takový odpor ztělesňovat. Republikáni se musí naopak víc Trumpizovat i když bez Trumpa.

A obava, že rozklížení republikánské strany povede k tomu, že bude stále vítězit jen demokratická strana je nesmyslná. Volič má krátkou paměť. Během 4 let bude mít spoustu jiných problémů a svůj hněv dá najevo tím, že půjde volit někoho jiného, než je zrovna u moci. A nezapomeňte na to, kolik lidí teď Trumpa volilo. Že by pro něj hlasovali ve volbách a potom by je kauza Kapitol tak šokovala, že by odcházeli ze strany kvůli němu? Nemyslím si. Kdo volil Trumpa, má většinou pochopení i pro akci Kapitol.

Jsem přesvědčený, že pokud se republikánská strana rozdělí, ti co zůstanou v té středo-pravicové (reálně levicové) části, skončí nakonec v demokratické straně. A každý komu nebude vonět "Báječná nový svět" z per lidí jako Alexandry Ocasio Cortez, skončí v té konzervativní, chcete-li Trumpistické části.

4 3
možnosti
Foto

Už dlouho jsem s nikým tak vřele nesouhlasi. Problém nás pravičáků je, že si myslíme, že se každý řídí rozumem. Bohužel, není to tak. To by nikdy nebyl komunizmus, nejhorší režim, který připravil o život spolu s dalším levicovým extrémem národním socialismem o život 50 miliónů lidí. U nich to není rozum, ale víra. Nikdy nečetli varovné knihy socialisty Orwella. A taky dopadnou jako ve Farmě zvířat. Bohužel, my s nimi.

4 6
možnosti

70% republikánů zvažuje vstup do nové Trumpové strany. The Epoch Times

2 2
možnosti

A není to málo Antone Pavloviči:-)?

0 0
možnosti
MZ

Prestante uz Donalda Trumpa brat jako nejakou republikanskou modlu, etalon konzervatismu a pravicactvi.

Kdyz odfiltrujeme jeho manicke tweety, povahove rysy a psychoticke epizody, tak se jednalo spise o prezidenta prosazujici stredo-levicovou politiku.

Excesivni zadluzovani, Subvence, dotace, ochrana trhu v podobe cel a kvot, jeho navrh reformy zdravotniho pojisteni jsou toho dukazem. Trump take prekopal zahranicne -bezpectnostni doktrinu GOP, ktera se nijak zasadne nemenila od konce druhe svetove valky. Samozrejme, danova reforma byla ulitba tem, kteri ho podporovali.

Trump vladl pomoci exekutivnich prikazu a v Kongresu tak casto obchazel svoji vlastni stranu a je s podivem, ze to cinil casteji kdyz meli Republikani v obou komorach vetsinu, nez kdyz po dvou letech Dems ovladli Snemovnu reprezentantu.

Pred nejakymi ctyrmi roky jsem psal, ze Donald Trump by mohl byt uspesny prezident, pokud by zvladal a mel pod kontrolou priznaky sve psychicke poruchy osobnosti. To se bohuzel nestalo.

6 3
možnosti
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Štváči! Podvod! Okamura a Konečná v debatě spílali Rakušanovi s Bartošem

4. června 2024  22:36

Že jsou vztahy mezi politiky před eurovolbami velmi vyostřené, potvrdila i předvolební superdebata...

Agentura režiséra Anděla Páně žádá stáhnout klip Pirátů, tvrdí Ferjenčík

4. června 2024  21:17

Agentura Dilia, která zastupuje filmového režiséra Jiřího Stracha, vyzvala ke stažení předvolebního...

Integroval se a naučil německy. Útočník z Mannheimu se i tak radikalizoval

4. června 2024  21:08

Šok, který zalil Německo po pátečním útoku v Mannheimu, posiluje ještě jeden fakt. Muž, který...

Tusk varuje, že nad Evropou se stahují temné mraky. Volá po udržení jednoty

4. června 2024  20:39

Nad Polskem a celou Evropou se podle polského premiéra Donalda Tuska stahují černé mraky. Řekl to v...

Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin
Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin

Chcete podpořit svou imunitu? Zapojte se do soutěže a vyhrajte roční balení komplexního doplňku stravy ImuBerin. Přípravek obsahuje superkombinaci...