Rejnok, příbuzný trnuchy

Rejnok, příbuzný trnuchy | foto: archiv Martina Cheníčka

Trnucha píchla muže do břicha u pobřeží Tasmánie. Zemřel na infarkt

  • 31
Muž koupající se u pobřeží Tasmánie se stal obětí trnuchy. Paryba patřící mezi rejnoky dvaačtyřicetiletého plavce bodla do podbřišku. Ten poté zemřel na srdeční zástavu. Informovala o tom místní policie.

K neštěstí došlo v sobotu okolo 15. hodiny místního času na jihovýchodním pobřeží pláže Lauderdale, přibližně 13 kilometrů východně od australského města Hobart. 

V okamžiku útoku byl muž v moři sám. „Přišlo hlášení, že ve chvíli, kdy muž dostal bodnou ránu do podbříšku, byl ve vodě bez doprovodu,“ uvedla tasmánská policie ve svém prohlášení podle listu The Guardian. Z vody muže vytáhl přítel, veškeré snahy o resuscitaci ale byly marné. 

Podle serveru ABC NEWS policisté celý případ dále vyšetřují. Úřady sice nejdřív uvedly, že smrt muže zapříčinila trnucha, později však svou zprávu změnily. Podle místních lidí je pláž, u které muž plaval, trnuchami a rejnoky známá.

Trnuchy nejsou považovány za agresivní a smrtelné útoky na člověka jsou mimořádně vzácné. Jejich jed způsobuje bolesti, může měnit tepovou frekvenci a ovlivnit dýchání.

V roce 2006, při filmování podmořské fauny u břehů Austrálie, zabil australského dokumentaristu Steva Irwina rejnok, který ho bodl přímo do srdce .

Lauderdale se nachází přibližně 13 kilometrů od města Hobart.

Lauderdale se nachází přibližně 13 kilometrů od města Hobart.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

„Lovec krokodýlů“, který před lety podlehl stejnému zranění (9/2006):

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video