Tanzanský poslanec Flatei Massay udělal v parlamentu na protest proti špatnému...

Tanzanský poslanec Flatei Massay udělal v parlamentu na protest proti špatnému stavu silnic stojku. | foto: Twitter

Cirkus v tanzanském parlamentu. Naštvaný poslanec tam udělal stojku

  • 11
Tanzanský poslanec Flatei Massey se rozhodl upozornit na špatný stav silnic ve svém volebním obvodu poněkud netradičním způsobem. Při projednávání rozpočtu udělal v parlamentu stojku. Svými cirkusovými dovednostmi se nepochlubil poprvé. Už dříve udělal na protest kotrmelec.

Poslanec vyzval vládu, aby dostála svému slibu postavit v jeho volebním obvodu Mbulu 100 kilometrů asfaltových silnic. Poznamenal přitom, že tento slib byl v posledních třech rozpočtech ignorován, takže se rozhodl na problém upozornit stojkou.

„Dělám to proto, abych vyjádřil, jak jsou moji lidé zklamaní z vlády. Potřebujeme, aby všechny sliby byly splněny. Proč ostatní voliči dostávají to, co jim bylo slíbeno, a my lidé z Mbulu nedostáváme nic?“ řekl BBC.

Massey, který je členem vládnoucí Revoluční strany Tanzanie (CCM), své akrobatické schopnosti vystavil na odiv již v minulosti. V září 2018 udělal kotrmelec před vozidly poskytnutými ministerstvem turismu na ochranu volně žijících zvířat před pytláky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: BBC, Tanzanie

Video