Diskuze

Syrská armáda zesílila operace ve východní Ghútě, povstalci nechtějí odejít

Syrská vládní vojska v sobotu po intenzivním nočním vzdušném i dělostřeleckém bombardování izolovala město Dúmá ve východní Ghútě, a rozdělila tak oblast na tři části. Úspěch zaznamenali vládní vojáci i v postupu u města Misrába, jehož centrum dobyli a obsadili jeho velkou část.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bitva o Mudayrah byla dopoledne zahájena.

0 0
možnosti

A to je přitom Evropa volá andělským hlasem! ;-)

1 0
možnosti

Cílem povstalců jako všude jinde, bylo svrhnout vládu, spojili by se i s čertem! Zbraní mají dostatek mají své "přátele". Já je pokládám za gankstery, které je potřeba zlikvidovat. Svou přítomností mezi obyvateli ohrožují civilisty. Válku bez obětí na lidských životech lidí, kteří nemají s bojovou činnosí nic společného neznám a nečetl jsem o takové.

4 0
možnosti

400.000 ľudí tam žilo pred začiatkom vojny. Teraz tam pravdeoodobne žijú už len teroristi s ich rodinami a neznámy počet iných civilistov používaných ako živé štíty. SOHR je dôveryhodný zdroj informácií asi ako veštecká sklenená guľa.

4 1
možnosti

Také by mne pane Mikulo zajímalo, kolik lidí tam opravdu momentálně žije.

A co se týče pana SOHR nechápu, jak může kdokoli považovat jeho informace za důvěryhodné a ohánět se jimi.. A opět.. Autor sice přiznává, že povstalci nechtějí odejít, ale na druhou stranu nezapomene zdůraznit, jak jsou provládní vojska ošklivá, a jak státní úředníci zabavují část humanitární pomoci. Odkud tuto informaci úředníci OSN mají? Prostě typické. Mezi fakty věty proti režimu. Manipulativní střípky..

4 0
možnosti

Teroristé prohrají, přeji syrské armádě brzké vítězství! Hrdinové!

10 0
možnosti

Nevíte jestli ta liberálně demokratická opozice je spíš ta Armáda islámu nebo ta skupina blízká Al-kaidě?

3 0
možnosti

Pokud se "povstalci" budou po Sýrii jen přesouvat z místa na místo, nebude to k ničemu. Chce to ten boj dotáhnout jednou do konce.:-(

3 1
možnosti

Urcite to nekde chce dotahnout do konce. Jen je potreba vybrat spravne misto. Tady je spoustu tunelu,husta zastavba. Tim presouvanim se aspon usetrila castecne infrastruktura a predevsim se uvolni vzdy spoustu vojaku pri vycisteni kazde dalsi kapsy. Je lepsi mit soupere na mene mistech, syrska armada nema takove kapacity, aby mohla kvalitne letecky a ani dalsim vybavenim podporovat utoky treba na peti frontach najednou. Plus je v SAA velky rozdil v kvalite vojsk. Jejich elitni jednotky jsou jinde nez zbytek.

Nejvic se bojim Turecka, ze bude islamisty chranit. Nejlepsi by bylo je pak vyhladit v Idlibu, tam je hodne otevrene krajiny.

5 0
možnosti

J10i46ř33í 96V47a19c23a

10. 3. 2018 19:11

Válka proti Sýrii je pro islamisty prohraná ... kdo chtěl, tak již složil zbraně a zapojí se společné obrody země.

Protahování této války (jak chce západ) přinese jen další a další oběti. Chce to rychlý útok (byť při něm zemřou lidé) a válku ukončit. A následně již začít s obnovou.

6 0
možnosti

J17i32ř65í 55V85a86c18a

10. 3. 2018 19:07

Byla by to dobrá zpráva (rozdělení oblasti na 3 kotle), ale bohužel to ještě není pravda. .... Kdyby tohle zveřejnili Rusové, nebo alternativa, mluvilo by se fake news.

Ale takhle to na bojištích chodí ... informace nejsou přesné. Obsazení jedné silnice může ještě znamenat, že existuje průchozí jina cesta (byť klikatá a v částech polní).

Tohle bych tedy zas ať tolik iDnes nevyčítal.

Každopádně doufejme, že zítra to již bude pravda.

0 0
možnosti

"O rozdělení oblasti informovaly agentury AFP a AP s odvoláním na syrská státní média a exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR)"

- ked to hovori SOHR tak je to pravda, aj keby to nebola pravda ;-D

2 0
možnosti