Švýcarské mobily v zajetí sexyslužeb

Mnoho majitelů mobilních telefonů ve Švýcarsku se v těchto dnech nestačilo divit, když jejich přístroje zaplavily krátké zprávy SMS v podobě reklam na sexuální služby. Na švýcarského operátora Swisscom začaly pršet stížnosti. "Swisscom s tím nemá nic společného, my ty SMS neposíláme ani je nemůžeme cenzurovat," prohlásil mluvčí operátora Christian Neuhaus.

"Zavolej mi na čílo 0906 ..., cena za minutu XY, pouze od 18 let," zněly texty objevujících se esemesek. Předvolba 0906 je přitom rezervována pro erotické služby, známé též pod názvem
"hekací telefon".

Podle vyšetřování, které Swisscom po stížnostech uskutečnil, přicházely všechny tyto zprávy prostřednictvím jisté centrály SMS v Rakousku. Jediná možnost obrany majitelů mobilních telefonů proti tomuto druhu reklamy je zprávu ihned smazat nebo zaslat stížnost odesílatelské ústředně do Vídně, uvedl mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video