VIDEO: Juncker se motal na summitu NATO. Měl jsem housera, hájí se

  • 519
Summit NATO je náročnou záležitostí pro všechny jeho účastníky. Vyprávět by o tom mohl i Jean-Claude Juncker. Předsedu Evropské komise, který je známý vřelým vztahem k alkoholu, kamery zachytily při nejisté chůzi a vrávorání, kdy ho museli podpírat ostatní státníci. Juncker uvedl, že trpí bolestmi zad.

Jeden z hlavních představitelů Evropské unie měl ve středu problémy především při výstupu na pódium, ze kterého přítomní státníci sledovali umělecké vystoupení, a následném odchodu na slavnostní večeří. Motal se při chůzi a nakonec ho museli podpírat mimo jiné prezidenti Finska a Ukrajiny, napsala agentura AP.

Pomocnou ruku nabídl také nizozemský premiér Mark Rutte. „Pokud vím, tak nemá žádné vážné zdravotní trable, ale už nějakou dobu ho trápí problémy se zády,“ uvedl.

Juncker řekl, že ho trápí zánět sedacího nervu, tedy lidově řečeno houser, který občas ovlivňuje jeho pohyby.

Portugalský ministerský předseda Antonio Costa ve čtvrtek vypověděl, že si Juncker na bolesti zad skutečně stěžoval. Z videozáznamu tato skutečnost není patrná, předseda Komise se na něm srdečně zdraví s dalšími účastníky summitu.

Mezi nimi i s Milošem Zemanem. Český prezident se po oficiálním focení musel na rozdíl od ostatních státníků posadit, což neuniklo pozornosti internetových vtipálků.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video