Střelba v kalifornském baru. Bývalý policista měl konflikt s manželkou a zabíjel

  • 7
Čtyři lidé včetně útočníka zahynuli při střelbě v baru na jihu Kalifornie. Dalších šest převezli záchranáři do nemocnice, píše Reuters s odkazem na šerifa. Podle místních zpravodajských webů byl střelec bývalým policistou a střílel především kvůli úmyslu zabít svou manželku, která v baru byla.

Úřady se domnívají, že celá záležitost pochází z domácího sporu mezi dvěma stranami, uvedlo oddělení šerifa Orange County pro americký web CNN.

Deník Los Angeles Times a lokální list Ventura County Star přišly s informací, že se jednalo o bývalého člena policejního sboru okresu Ventura severozápadně od Los Angeles.

Střelba v baru v Kalifornii 24.srpna 2023

Velitel této jednotky Mike Brown řekl, že muž tam pracoval mezi lety 1986 a 2014. Dva nejmenované zdroje řekly Los Angeles Times, že terčem útoku byla jeho manželka, s níž neměl dobrý vztah.

Incident se stal v baru Cook’s Corner v Trabuco Canyonu, nacházejícím se v okrese Orange, uvedl úřad pro vymáhání práva. „Během incidentu došlo ke střelbě se zapojením policisty,“ uvedl úřad šerifa. Dodal, že nikdo z policistů nebyl zraněn.

Cílený útok? Při střelbě v Kalifornii zemřelo šest lidí včetně matky a kojence

Podle šerifa Franka Gonzaleze byli strážníci na místě do dvou minut od prvních zpráv, načež zahájili palbu. Střelec byl mrtvý čtyři minuty poté, co byl útok poprvé nahlášen, uvedl šéf okresní policie. Na místě byli prohlášeni za mrtvé další tři lidé.

„Toto je absolutně tragická událost a něco, o čem vím, že pravděpodobně velmi zasáhne celou komunitu Trabuco Canyon,“ řekl zástupce šerifa Jeff Hallock. „Bar Cook’s Corner, myslím, tady v jižním Orange County je základem celé komunity,“ dodal.

Po střelbě v Kalifornii zemřelo 10 lidí, policie zřejmě obklíčila podezřelého

Kalifornský guvernér Gavin Newsom uvedl, že situaci sleduje a detaily ve spolupráci s místními úřady zveřejní, jakmile budou k dispozici. Policie na první tiskové konferenci po incidentu nekomentovala, jakým způsobem se střelba odvíjela, a uvedla, že stále na místě shromažďuje důkazy a zpovídá svědky.

Letecký videozáznam z místa události ukázal velkou přítomnost policejních a hasičských vozidel.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video