Místo letecké tragédie u ruské Jaroslavle

Místo letecké tragédie u ruské Jaroslavle | foto: Reuters

Modlíme se za smrt slovenských hokejistů, objevilo se na Facebooku

  • 570
Slováky pobouřila stránka na Facebooku nazvaná Modlíme se za leteckou havárii slovenského hokejového týmu. Tamní média soudí, že tvůrci stránky chtěli zneužít atmosféry kolem mistrovství světa a vyprovokovat nesnášenlivost mezi Čechy a Slováky.

Stránky s podtitulem "Rádi bychom viděli vyrovnané score..." odkazují na leteckou katastrofu, při které zahynul kompletní tým ruského hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl.

Při havárii zahynuli i tři čeští hokejisté a slovenský reprezentant Pavol Demitra. "Začalo to Demitrou...kdopak bude asi příště?" zní jeden z krutých příspěvků na stránce. iDNES.cz kontaktoval i jejího autora, zatím ale nereagoval.

Pohoršení nad zlomyslnými stránkami vyjadřují Češi i Slováci.

Stránka nazvaná "Modlíme se za leteckou havárii slovenského hokejového týmu" na

"Zakomplexovaný idiot, který se nedokáže smířit s tím, že jsme vyhráli. Takovému člověku se musíme jen smát do obličeje a v duchu mu přát to nejhorší. I na něho přijde řada!" rozčiluje se na Facebooku jeden z uživatelů a poukazuje na vyřazení českých hokejistů v semifinále mistrovství světa.

Další pohoršení lidé nelenili a založili skupiny, které vyzývají k bojkotu nenávistné výzvy. Policie je proti podobným internetovým provokacím bezmocná, stránku mohou zavřít pouze správci Facebooku po upozornění znepokojených uživatelů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video