Squash (ilustrační foto)

Squash (ilustrační foto) | foto: SXC

Vibrátor jako cena pro vítězku. Squashový klub se omluvil za sexismus

  • 73
Španělský squashový klub se nechtěně stal předmětem debat, když nejlepším hráčkám každoročního turnaje dal jako cenu kromě trofeje i vibrátor, přípravky na odstraňování chloupků a brusku na ztvrdlou kůži na nohou. „Byly jsme v šoku“, popsala ceny vítězka turnaje. Za nezdařilý výběr odměn se klub následně omluvil.

„Myslíme si, že je to velmi sexistické,“ uvedla vítězka squashového turnaje konajícího se ve městě Oviedo v severošpanělské autonomní oblasti, Asturie Elisabet Sadóová. 

Ona a její spoluhráčky tak mají pocit, že ženy jsou ve sportu diskriminovány. „Ty věci se musejí změnit,“ dodala.

21.května 2019 v 09:05, příspěvek archivován: 22.května 2019 v 15:50

Los premios que recibieron las ganadoras del Campeonato de Squash de Asturias fueron dos kits de depilación, una lima eléctrica y un vibrador. Se ve que al club organizador del evento, el Squash Oviedo, le pareció una buena idea. En fin...menudos lumbreras ‍♀️ https://t.co/UcT7YBC2LN

Hráčky si stěžovaly u španělské squashové asociace, které kromě dopisu poslaly i nechtěnou výhru. Mluvčí asturijské organizace squashové asociace Maribel Toyosová uvedla, že její představitelé netušili, že hráčky dostanou takové dárky. „Jde o vrchol sexismu,“ konstatovala.

„Tu reakci chápeme a hluboce tohoto nepřijatelného incidentu litujeme,“ uvedlo vedení squashového klubu v Oviedu. V reakci na tuto událost někteří činovníci odešli ze svých funkcí.

Na rozdíl od nejlepších ženských hráček jejich mužští kolegové žádné ceny kromě trofejí nedostali.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video