Soudce odmítl zprostit Jacksona obvinění

  • 9
Soudce v kalifornské Santa Marii odmítl zprostit popového zpěváka Michaela Jacksona obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce. Žádost ve středu podali Jacksonovi obhájci, podle nichž obžaloba nepředložila dostatečné důkazy. Teď začne představovat své svědky obhajoba.

PŘÍLOHA
Michael Jackson u soudu

Přelíčení s Jacksonem začalo před deseti týdny. Soud do středy vyslechl všech 85 svědků obžaloby, mezi nimi údajnou zpěvákova oběť, nyní patnáctiletého chlapce.

Před soudem stanula i chlapcova matka i další, kteří tvrdili, že Jackson obtěžoval hochy již v 80. letech minulého století. Obžaloba rovněž předložila 500 důkazních předmětů. - více zde

Nyní začne představovat své svědky obhajoba. Jacksonovi právníci slíbili, že by mezi nimi měly být i ty nejslavnější americké osobnosti, včetně filmové legendy Elizabeth Taylorové.

Šestačtyřicetiletý Jackson je obžalován, že na svém ranči v únoru a březnu roku 2003 obtěžoval chlapce, kterému je nyní 15 let.

Zpěvák to popírá s tím, že rodině údajné oběti jde jen o jeho peníze. Kdyby byl uznán vinným ve všech bodech obžaloby, hrozí mu až 20 let vězení.

Zpěvák Michael Jackson u soudu. (31. března 2005)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video