ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Lach HZS MSK

Ve Varšavě zahynulo šest policejních psů, jejich kotce zaplavila horká voda

  • 21
Varšavská městská policie přišla o šest cvičených psů, kteří byli specializovaní na rozpoznávání pachů. Psi zemřeli kvůli prasklému potrubí, které jejich kotce zaplavilo horkou vodou. Prokuratura již začala vyšetřovat, jak k nehodě došlo.

Důvodem smrti polských policejních psů bylo prasklé potrubí pro dálkové vytápění, které bylo nedaleko policejní stanice, informoval portál wirtualnapolska.pl. Proudila jím voda horká 70 stupňů Celsia, která zaplavila kriminalistickou laboratoř a kotce psů.

„Neexistují slova, která by tuto tragédii popsala,“ uvedla policie v příspěvku na Facebooku, v němž se loučila s psími „bratry“ Magnetem, Joginem, Edamisem, Lassem, Jerkem a Longem.

Prokuratura bude chtít dokumentaci od firmy, která odpovídá za rozvod tepla ve Varšavě. Čeká i na výpočet škody, která městským policistům vznikla.

Podle rádia RMF FM může jít v případě jediného psa, po započtení výcviku, až o několik desítek tisíc zlotých (řádově až stovky tisíc korun).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video