(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Pokuta za hanobení policistů. Řidič napsal, že na silnici stojí šmoulové

  • 89
Rakušan dostal pokutu 160 eur (asi 4 000 Kč) za hanobení policie poté, co na Facebooku napsal, že „ve směru na Innsbruck stojí dva šmoulové s laserem“. Muž tak chtěl varovat před radarovou hlídkou.

O několik hodin později varování zopakoval a znovu použil označení šmoulové, informovala agentura APA.  Označení šmoulové (Schlümpfe) se v nespisovné mluvě v Rakousku používá pro policisty podobně jako v Česku například „chlupatí“ či „švestky“. 

Policie příspěvky posoudila jako „opakované hanobení dvou policistů“ a uložila jejich autorovi dvě pokuty po 80 eurech (asi 2 000 Kč).

Muž se ale podle deníku Tiroler Tageszeitung s pokutou jen tak nesmířil. Označení šmoulové podle něj není nadávkou, ale spíš neškodným žertem. Pokutu ve výši 160 eur považuje za příliš přísnou a chce si promluvit s vedením innsbrucké policie.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video