Dodávka s 28 běženci ujížděla z Maďarska k Česku, zastavily ji až výstřely

  • 46
Automobilovou honičku jako z filmu připomínala čtvrteční akce slovenských policistů. Ti dostali hlášení od svých maďarských kolegů. Ujíždějící vůz pak začali sami sledovat a když řidič stále nechtěl zastavit, vystřelili několik varovných výstřelů do vzduchu. Muž pak utekl do polí, kde ho policisté dostihli. V jeho dodávce posléze našli osmadvacet běženců.

Hlídka bratislavské policie dostala hlášení ve čtvrtek krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Maďarští kolegové je upozornili na ujíždějící dodávku značky Volkswagen. Řidič ignoroval výzvy k zastavení a pokračoval v tom i na slovenském území.

Policie tam na něj nasadila několik hlídek, muž však pokračoval dál směrem do České republiky. Nakonec sjel z dálnice a ujížděl Bratislavou, ironií osudu právě k továrně Volkswagenu. Muži zákona nakonec vystřelili několik varovných výstřelů. Až potom muž zastavil a dal se na útěk.

V nedalekém poli ho policie zadržela. „Policisté následně v nákladním prostoru vozidla našli osmadvacet migrantů. Ti budou odevzdaní cizinecké policii k vykonání dalších potřebných úkonů. Řidič byl eskortován na příslušné policejní oddělení,“ dodává bratislavská policie s tím, že během akce nebyl nikdo zraněn.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video