"Nahý kovboj" Robert Burck chce být starostou New Yorku

"Nahý kovboj" Robert Burck chce být starostou New Yorku | foto: Profimedia.cz

Slavný naháč chce být starostou New Yorku. Rozdá si to s Bloombergem

  • 4
Robert Burck, který na newyorském Times Square pózuje pro turisty jako "nahý kovboj", se v listopadových volbách bude ucházet o post starosty New Yorku. Do boje proti současnému muži v čele radnice Michaelu Bloombergovi vytáhne se slibem, že "transparentnost posune na zcela novou úroveň".

Robert Burck postává na Times Square již řadu let s kytarou v ruce, oblečený jen v bílých přiléhavých slipech, kovbojských botách a klobouku. Vybírá peníze za to, když se s ním turisté nechají vyfotit.

Osmatřicetiletý Burck už zdaleka není neznámou figurkou. Po celých Spojených státech vystupuje v reklamách na všechno od spodního prádla po komiksy. Nyní se ale "nahý kovboj" rozhodl, že svou kariéru posune zase o trochu dál a do svého životopisu připojí kolonku - starosta New Yorku.

Naháč má plán pro podniky i homosexuály

Při podzimní předvolební kampani bude voliče lákat na stimulační program pro malé podniky. Chce také přijít s novým plánem pro daňovou politiku, turismus, sňatky homosexuálů, veřejnou dopravu a bezpečnost.

"Jen vy doopravdy víte, jak udělat hodně s málem. A to je způsob myšlení, o který bych se chtěl podělit s Newyorčany, pokud mě zvolí," napsal Burck v prohlášení.

V listopadovém volebním klání to však nebude mít snadné. V cestě za americkým snem mu stojí nynější oblíbený starosta New Yorku Michael Bloomberg. Pokud mu dají obyvatelé New Yorku důvěru, tak bude úřad zastávat už potřetí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video