Školáci chtěli údajně ubodat učitelku

  • 36
Slovenská policie vyšetřuje případ tři žáků šesté třídy ze západoslovenské Myjavy. Údajně chtěli při hodině slovenského jazyka ubodat učitelku a spolužáka. Policie odmítá sdělit podrobnosti případu, informovala televize TA3.

Incident se měl stát během třetí vyučovací hodiny. Agresoři se měli o deset minut opozdit, vytáhnout nůž s dlouhou čepelí a ohrožovat s ním spolužáky a učitelku.

Třináctiletý útočník měl jednomu z dětí přiložit nůž na krk a vyzvat další dva, aby zabili učitelku. Žena vyběhla s křikem na chodbu, ozbrojení žáci zpanikařili a utekli.

Policie je po několika hodinách objevila ve vedlejší vesnici. Našla u nich čtyři nože a dva bodáky, informovala televize. Vyšetřovatelé zatím odmítají sdělit jakékoliv podrobnosti.

"Žáci údajně plánovali zabití učitelky a prý měli u sebe nože," řekla ČTK trenčínská policejní mluvčí Lenka Bušová. "Začaly výslechy, ale zatím nebylo vzneseno žádné obvinění... Vyšetřování probíhá a další informace zveřejníme zřejmě v pátek," dodala. Policisté spolupracují s psychologem.

Podle reportéra televize TA3 měli útočníci v plánu zabít i třídní učitelku, která je měla učit v dalších hodinách. Podle ČTK některé děti věděly o násilných záměrech zmíněné trojice. Nepřipouštěly ale, že to spolužáci myslí vážně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video