Diskuze

Před 4,5 tisíci lety zeslábla v Egyptě moc a vliv králů, nastoupila „mafie“

Jsou to čtyři a půl tisíce let, kdy se poměry ve starém Egyptě začaly výrazně měnit a k moci se dostávala „mafie“. Členové královské rodiny byli vytlačováni z klíčových státních pozic, sílila byrokracie i vliv mocných rodin a zájmových skupin. Tehdy žil Anchires, vysoce postavený kadeřník a panovníkův oblíbenec s „bezpečnostní“ prověrkou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

V Egyptě měli pyramidy, my máme pyramidové podvody a hnízda čápů. Oni Taky měli zbožštělé faraony, my máme slovenského estébáka, se stále rostocími preferencemi.

0 2
možnosti
PK

Co to blábolíte , pne zelenko? Kde jste byl ta léta před Babišem?

0 0
možnosti
JJ

J32a37n 90J16a43n69u71š18k75a

1. 10. 2019 21:25

jednu mafii (faraoni) nahradila jina mafie.

0 0
možnosti
Foto

Judaismus před arabským výbojem vítězil hlavně v oázách na východ od Judska, přes které směřoval dálkový obchod a kde žili judští obchodníci. Víme také, že arabský kmen Himyar založil monoteistické království a jméno jejich boha se objevuje v aramejské verzi Talmudu jako Rahman. A toto jméno se potom opakuje jako jedno ze jmen Alláha. Šíření monoteistického kultu, který nebyl ještě rabínským judaismem, tak připravoval půdu pro vznik islámu. Korán obsahuje různé pasáže, příběhy a legendy Starého zákona, které obohatil novou imaginací!! tady začíná mafie...

2 0
možnosti
Foto

a u nás nyní s agentem burešem :-)

0 0
možnosti
VP

Faraon Burešsere a jeho věrná vezírka, ta, která drží tajemství svého pána o dotačních pracích v Čapím domě Achnaschiller.

2 1
možnosti
JM

Starověký Egypt mě připomíná analogii k dnešní době. Hlavně k USA. Impéria vznikají a zanikají. Je tragické že zánik mají většinou na svědomí lidé zevnitř impéria.

3 0
možnosti
PV

Tak je to spíš přirozené.. tragédií bych to nenazýval, resp. záleží, zda se na to člověk kouká z pozice impéria nebo z pozice soka impéria :D

O vnitřním rozpadu Osmanské říše nebo SSSR byste asi nenapsal, ze to je tragédie, byť pro Rusy a Turky to tragédie byla, že..

0 0
možnosti
Foto

Králů je mafie, jen slovíčkaříme.

0 0
možnosti
Foto

Naší zemi vládne mafie zatím jen 5 roků.

2 11
možnosti
GM

Tak těch roků je rozhodně mnohem víc.

14 1
možnosti
RM

"je v tomto ohledu velmi zajímavé srovnání s praxí v našich dějinách"

Proč jenom s dějinami, dá se srovnávat i se současností. Viz třeba: https://www.lidovky.cz/svet/macron-utratil-za-tri-mesice-za-mejkap-680-tisic-hollande-vsak-daval-jeste-vic.A170824_220514_ln_zahranici_gib

0 0
možnosti